Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2694 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 110 g
Tuky 212 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený dezert s překvapivě svěží chutí.

Suroviny

mléko 160 ml
citronová kůra 2
chemicky neošetřené
žloutek 4 ks
krupicový cukr 50 g
želatina 2.5 ČL
prášková, změklá ve dvou lžících mléka
podmáslí 160 ml
smetana ke šlehání 250 ml

1 Mléko a citronovou kůru dejte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu; nechte mírně probublávat. Žloutky utřete s cukrem dosvětla a vmíchejte je do mléka. Zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude ulpívat na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinu. Přendejte do mísy a vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.

2 Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do podmáslí. Na dno šesti pohárků či hrnečků o objemu zhruba 125 ml položte kolečko pečicího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte chladit přes noc. Před podáváním hrnečky na chvíli ponořte (pod okraj) do vlažné vody a pudink vyklopte.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit