Tenhle dezert vytře zrak všem nedůvěřivcům. Pudink z podmáslí je lahodná zálěžitost!
Suroviny
mléko
160
ml
citronová kůra
2
proužky, chemicky neošetřené
žloutek
4
ks
krupicový cukr
50
g
želatina
2,5
ČL
prášková, změklá ve dvou lžících mléka
podmáslí
160
ml
smetana ke šlehání
250
ml
1 Mléko a citronovou kůru dejte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu; nechte mírně probublávat. Žloutky utřete s cukrem dosvětla a vmíchejte je do mléka. Zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude ulpívat na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinu. Přendejte do mísy a vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.
2 Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do podmáslí. Na dno šesti pohárků či hrnečků o objemu zhruba 125 ml položte kolečko pečicího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte chladit přes noc. Před podáváním hrnečky na chvíli ponořte (pod okraj) do vlažné vody a pudink vyklopte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů)