0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pudink z podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2694 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 110 g
Tuky 212 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert vytře zrak všem nedůvěřivcům. Pudink z podmáslí je lahodná zálěžitost!

Suroviny

mléko 160 ml
citronová kůra 2
proužky, chemicky neošetřené
žloutek 4 ks
krupicový cukr 50 g
želatina 2,5 ČL
prášková, změklá ve dvou lžících mléka

1 Mléko a citronovou kůru dejte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu; nechte mírně probublávat. Žloutky utřete s cukrem dosvětla a vmíchejte je do mléka. Zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude ulpívat na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinu. Přendejte do mísy a vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.

2 Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do podmáslí. Na dno šesti pohárků či hrnečků o objemu zhruba 125 ml položte kolečko pečicího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte chladit přes noc. Před podáváním hrnečky na chvíli ponořte (pod okraj) do vlažné vody a pudink vyklopte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč