Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1974 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 231 g
Tuky 75 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert je nejlepší vlažný, proto ho dopečte těsně předtím, než usednete k rybě

Suroviny

na vymazání
strouhanka 40 g
jemná
z 0,5 citronu
mléko 300 ml
plnotučné
třtinový cukr 1 PL
malinová zavařenina 4 PL
Na srdíčka
o pokojové teplotě
vinný kámen špetka
prosátý
třtinový cukr 50 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Zapékací misku (nejlépe oválnou či obdélníkovou) o objemu 700 ml lehce vymažte máslem. V míse smíchejte strouhanku, muškátový oříšek a citronovou kůru.

2

V rendlíku se silným dnem svařte mléko s vanilkovým luskem. Žloutky s moučkovým cukrem ušlehejte do bleda. Do vroucího mléka vešlehejte žloutkovou směs, pak i strouhankovou.

3

Opatrně přeneste do připrave­né zapékací misky, zakryjte alobalem a dvacet až pětadvacet minut pečte, než si směs sedne, ale zůstane pružná. Při pečení na hmotu dohlížejte – má tendenci rych­le tuhnout. Vyjměte z trouby a teplotu zvyšte na 200/180 °C. Pudink nechte asi čtvrt hodiny chladnout.

4

Zatím zapněte elektric­ký šlehač na polo­viční výkon a v míse zpra­cujte bílky a vinný kámen. Do hustého sněhu při­dejte třtinový cukr a ušlehejte do leskla. Opatrně vmíchejte moučkový cukr.

5

Sladkým sněhem naplňte cukrářský ­sáček s centimetrovým otvorem a vlnov­kovitými pohyby jím pokryjte pudink. Své dílo ozdobte dvěma srdci jako na obrázku a každé vyplňte dvěma lžíce­mi zavařeniny. Pocukrujte a pět až deset minut pečte, aby byl sníh tmavě béžový a křupavý. Podávejte se šlehačkou.

okud nemáte k dispozici jemnou třtinovou krupičku (ještě jemnější než běžný cukr krupice), stačí, když příslušné množství hrubšího cukru proženete robotem. V tomto případě ale musíte dávat pozor, aby vám nevznikl prášek – moučkový cukr. Sami si můžete namlít i bílý moučkový cukr.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.09.2007 08:15
Recept se nachází v č.2/07, str.47

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...