0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1974 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 231 g
Tuky 75 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert je nejlepší vlažný, proto ho dopečte těsně předtím, než usednete k rybě

Suroviny

máslo
na vymazání
strouhanka 40 g
jemná
muškátový oříšek špetka
citronová kůra
z 0,5 citronu
mléko 300 ml
plnotučné
vanilkový lusk 1 ks
žloutek 2 ks
třtinový cukr 1 PL
malinová zavařenina 4 PL
Na srdíčka
bílek 2 ks
o pokojové teplotě
vinný kámen špetka
moučkový cukr 50 g
prosátý
třtinový cukr 50 g
smetana ke šlehání

Předehřejte troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Zapékací misku (nejlépe oválnou či obdélníkovou) o objemu 700 ml lehce vymažte máslem. V míse smíchejte strouhanku, muškátový oříšek a citronovou kůru.

2 V rendlíku se silným dnem svařte mléko s vanilkovým luskem. Žloutky s moučkovým cukrem ušlehejte do bleda. Do vroucího mléka vešlehejte žloutkovou směs, pak i strouhankovou.

3 Opatrně přeneste do připrave­né zapékací misky, zakryjte alobalem a dvacet až pětadvacet minut pečte, než si směs sedne, ale zůstane pružná. Při pečení na hmotu dohlížejte – má tendenci rych­le tuhnout. Vyjměte z trouby a teplotu zvyšte na 200/180 °C. Pudink nechte asi čtvrt hodiny chladnout.

4 Zatím zapněte elektric­ký šlehač na polo­viční výkon a v míse zpra­cujte bílky a vinný kámen. Do hustého sněhu při­dejte třtinový cukr a ušlehejte do leskla. Opatrně vmíchejte moučkový cukr.

5 Sladkým sněhem naplňte cukrářský ­sáček s centimetrovým otvorem a vlnov­kovitými pohyby jím pokryjte pudink. Své dílo ozdobte dvěma srdci jako na obrázku a každé vyplňte dvěma lžíce­mi zavařeniny. Pocukrujte a pět až deset minut pečte, aby byl sníh tmavě béžový a křupavý. Podávejte se šlehačkou.

okud nemáte k dispozici jemnou třtinovou krupičku (ještě jemnější než běžný cukr krupice), stačí, když příslušné množství hrubšího cukru proženete robotem. V tomto případě ale musíte dávat pozor, aby vám nevznikl prášek – moučkový cukr. Sami si můžete namlít i bílý moučkový cukr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit