Máte-li zrovna višně kompotované, můžete pudink uvařit z kompotové šťávy – získá tak výraznější sladkokyselou chuť.
Suroviny
ovesné mléko
½
l
nebo sušená syrovátka
javorový sirup
4
PL
+ na ozdobení
pudinkový prášek
1
bal
čokoládový
čokoláda
50
g
hořká
višně
200
g
kompotované nebo čerstvé
tvaroh
150
g
nebo jogurt
vanilkový lusk
½
ks
rozpůlit a vyškrábat dřeň
nebo jedlé květy, na ozdobení
Postup
1
Sušenou syrovátku si připravte podle návodu a promíchejte ji s javorovým sirupem. Dvě třetiny tekutiny dejte vařit a ve zbylé třetině rozmíchejte pudink. Když směs začne bublat, přilijte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Sejměte z plamene, přidejte čokoládu nalámanou na malé kousky, polovinu vypeckovaných višní, ½ lžičky vanilkové dřeně a promíchejte.
2
Na dno pohárů naskládejte několik višní a zakápněte je javorovým sirupem, na ně nalijte pudink. Po vychladnutí ozdobte tvarohem smíchaným podle chuti s javorovým sirupem a vanilkovou dření. Ozdobte třeba višňovými květy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní biomenu(5 receptů )
- Nejen nostalgická vzpomínka na dětství: Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů )