Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový pudink s višněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1385 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 226 g
Tuky 28 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li zrovna višně kompotované, můžete pudink uvařit z kompotové šťávy – získá tak výraznější sladkokyselou chuť.

Související recepty

Suroviny

nebo sušená syrovátka
+ na ozdobení
čokoládový
hořká
višně 200 g
kompotované nebo čerstvé
tvaroh 150 g
nebo jogurt
rozpůlit a vyškrábat dřeň
nebo jedlé květy, na ozdobení

Postup

1

Sušenou syrovátku si připravte podle návodu a promíchejte ji s javorovým sirupem. Dvě třetiny tekutiny dejte vařit a ve zbylé třetině rozmíchejte pudink. Když směs začne bublat, přilijte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Sejměte z plamene, přidejte čokoládu nalámanou na malé kousky, polovinu vypeckovaných višní, ½ lžičky vanilkové dřeně a promíchejte.

2

Na dno pohárů naskládejte několik višní a zakápněte je javorovým sirupem, na ně nalijte pudink. Po vychladnutí ozdobte tvarohem smíchaným podle chuti s javorovým sirupem a vanilkovou dření. Ozdobte třeba višňovými květy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...