Čokoládový pudink s višněmi

Čokoládový pudink s višněmi

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 805 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 84 g
Tuky 31 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li zrovna višně kompotované, můžete pudink uvařit z kompotové šťávy – získá tak výraznější sladkokyselou chuť.

Suroviny

0.5 l
syrovátka sušená bio, zn. Amálka
4 PL
javorový biosirup plus na ozdobení
čokoládový pudink
čokoláda 50 g
hořká
višně 200 g
kompotované nebo čerstvé
tvaroh 150 g
nebo biojogurt
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlit a vyškrábat dřeň
meduňka
nebo jedlé květy, na ozdobení

Sušenou syrovátku si připravte podle návodu a promíchejte ji s javorovým sirupem. Dvě třetiny tekutiny dejte vařit a ve zbylé třetině rozmíchejte pudink. Když směs začne bublat, přilijte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Sejměte z plamene, přidejte čokoládu nalámanou na malé kousky, polovinu vypeckovaných višní, ½ lžičky vanilkové dřeně a promíchejte.

Na dno pohárů naskládejte několik višní a zakápněte je javorovým sirupem, na ně nalijte pudink. Po vychladnutí ozdobte tvarohem smíchaným podle chuti s javorovým sirupem a vanilkovou dření. Ozdobte třeba višňovými květy.

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit