0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Paella s krevetami a citronem

Paella s krevetami a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Paella s krevetami a citronem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5208 kcal
Bílkoviny 484 g
Sacharidy 497 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se na kulinární výlet do Španělska – vychutnejte si naši rychlou a dobrou paellu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
na kolečka
chilli paprička 2 ks
nasekaná
chorizo 2 ks
klobásy, pokrájené
rýže 440 g
kulatozrnná
konzervovaná rajčata krájená 2 konzervy
á 400 g
rajčatová passata - pyré 2 PL
víno bílé 250 ml
suché
vývar kuřecí 1.5 l
krevety 18 ks
středně velké předvařené, neloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
petrželka
nasekaná na ozdobu
citron 1 ks
na měsíčky

Postup

1

Rozehřejte velkou pánev, vlijte do ní olej a přihoďte cibuli, česnek, chilli a chorizo. Restujte 5–7 minut, cibule by měla být měkká a chorizo zlatové.

2

Přidejte rýži, rajčata, rajčatové pyré a víno a povařte 2–3 minuty. Pak postupně přilévejte kuřecí vývar – každou sběračku vždy důkladně promíchejte s rýží a počkejte, až se vsákne.

3

Rýži ochutnávejte, jakmile bude uvařená al dente (na skus), přestaňte přilévat vývar, osolte, opepřete, přidejte krevety a prohřejte. Ozdobte petrželí a citronem.

NĚCO NAVÍC:
Rýže Arborio roste v Itálii – název má podle stejnojmenného města. Má tendenci se lepit, proto se užívá hlavně pro přípravu rizota. Uvařená je během 8 minut.

Související články

Krevety: Jak se v nich vyznat a co z nich připravit?
  • Poradna

Krevety: Jak se v nich vyznat a co z nich připravit?

Krevety patří mezi oblíbené dary moře. Jejich příprava je rychlá a snadná, ať už je připravujete na grilu nebo v oblbeném krevetovém koktejlu. Jejich maso je jemné, dostupné v různých podobách a velikostech. Prozradíme vám, jak krevety...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Anonym

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs371.snc3/23846_1393084277481_1543387581_30995451_6991812_n.jpg

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit