Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Paella s krevetami a citronem
, ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5208 kcal
Bílkoviny 484 g
Sacharidy 497 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se na kulinární výlet do Španělska – vychutnejte si naši rychlou a dobrou paellu.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
na kolečka
nasekaná
klobásy, pokrájené
rýže 440 g
kulatozrnná
rajčatová passata - pyré 2 PL
suché
vývar kuřecí 1,5 l
krevety 18 ks
středně velké předvařené, neloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
petrželka
nasekaná na ozdobu
na měsíčky

Postup

1

Rozehřejte velkou pánev, vlijte do ní olej a přihoďte cibuli, česnek, chilli a chorizo. Restujte 5–7 minut, cibule by měla být měkká a chorizo zlatové.

2

Přidejte rýži, rajčata, rajčatové pyré a víno a povařte 2–3 minuty. Pak postupně přilévejte kuřecí vývar – každou sběračku vždy důkladně promíchejte s rýží a počkejte, až se vsákne.

3

Rýži ochutnávejte, jakmile bude uvařená al dente (na skus), přestaňte přilévat vývar, osolte, opepřete, přidejte krevety a prohřejte. Ozdobte petrželí a citronem.

NĚCO NAVÍC:
Rýže Arborio roste v Itálii – název má podle stejnojmenného města. Má tendenci se lepit, proto se užívá hlavně pro přípravu rizota. Uvařená je během 8 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

31.05.2022 05:20
Dobrý den, můžete mi, prosím, napsat, v jakém vydání časopisu je tento recept? Děkuji, Veronika.
11.04.2010 15:52
moc dobre a hezky vypada na taliri

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...