Vydejte se na kulinární výlet do Španělska – vychutnejte si naši rychlou a dobrou paellu.
Suroviny
Postup
Rozehřejte velkou pánev, vlijte do ní olej a přihoďte cibuli, česnek, chilli a chorizo. Restujte 5–7 minut, cibule by měla být měkká a chorizo zlatové.
Přidejte rýži, rajčata, rajčatové pyré a víno a povařte 2–3 minuty. Pak postupně přilévejte kuřecí vývar – každou sběračku vždy důkladně promíchejte s rýží a počkejte, až se vsákne.
Rýži ochutnávejte, jakmile bude uvařená al dente (na skus), přestaňte přilévat vývar, osolte, opepřete, přidejte krevety a prohřejte. Ozdobte petrželí a citronem.
NĚCO NAVÍC:
Rýže Arborio roste v Itálii – název má podle stejnojmenného města. Má tendenci se lepit, proto se užívá hlavně pro přípravu rizota. Uvařená je během 8 minut.
Komentáře
In reply to Dobrý den, můžete mi, prosím… by verca.kurka@gm…
Dobrý den, tento recept vyšel v červnovém vydání Apetitu roku 2008.