0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Paella s krevetami a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5208 kcal
Bílkoviny 484 g
Sacharidy 497 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se na kulinární výlet do Španělska – vychutnejte si naši rychlou a dobrou paellu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
na kolečka
chilli paprička 2 ks
nasekaná
klobásy, pokrájené
rýže 440 g
kulatozrnná
konzervovaná rajčata krájená 2 konzervy
á 400 g
rajčatová passata - pyré 2 PL
suché
vývar kuřecí 1,5 l
krevety 18 ks
středně velké předvařené, neloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
petrželka
nasekaná na ozdobu
na měsíčky

Postup

1

Rozehřejte velkou pánev, vlijte do ní olej a přihoďte cibuli, česnek, chilli a chorizo. Restujte 5–7 minut, cibule by měla být měkká a chorizo zlatové.

2

Přidejte rýži, rajčata, rajčatové pyré a víno a povařte 2–3 minuty. Pak postupně přilévejte kuřecí vývar – každou sběračku vždy důkladně promíchejte s rýží a počkejte, až se vsákne.

3

Rýži ochutnávejte, jakmile bude uvařená al dente (na skus), přestaňte přilévat vývar, osolte, opepřete, přidejte krevety a prohřejte. Ozdobte petrželí a citronem.

NĚCO NAVÍC:
Rýže Arborio roste v Itálii – název má podle stejnojmenného města. Má tendenci se lepit, proto se užívá hlavně pro přípravu rizota. Uvařená je během 8 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Anonym

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs371.snc3/23846_1393084277481_1543387581_30995451_6991812_n.jpg

Anonym

Dobrý den, můžete mi, prosím, napsat, v jakém vydání časopisu je tento recept? Děkuji, Veronika.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč