Paella s krevetami a citronem

Paella s krevetami a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5165 kcal
Bílkoviny 462 g
Sacharidy 468 g
Tuky 124 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se na kulinární výlet do Španělska – vychutnejte si naši rychlou a dobrou paellu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený na kolečka
chilli paprička 2 ks
nasekané
klobása 2 ks
chorizo, pokrájené
rýže 440 g
kulatozrnná
rajčata 2 ks
sekaná, z plechovky
rajčatové pyré 2 PL
víno bílé 250 ml
suché
vývar kuřecí 1.5 l
krevety 18 ks
středně velké předvařené a neloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý

Rozehřejte velkou pánev, vlijte do ní olej a přihoďte cibuli, česnek, chilli a chorizo. Restujte 5–7 minut, cibule by měla být měkká a chorizo zlatové. Přidejte rýži, rajčata, rajčatové pyré a víno a povařte 2–3 minuty. Pak postupně přilévejte kuřecí vývar – každou sběračku vždy důkladně promíchejte s rýží a počkejte, až se vsákne. Rýži ochutnávejte, jakmile bude uvařená al dente (na skus), přestaňte přilévat vývar, osolte, opepřete, přidejte krevety a prohřejte. Ozdobte petrželí a citronem.

NĚCO NAVÍC: Rýže Arborio roste v Itálii – název má podle stejnojmenného města. Má tendenci se lepit, proto se užívá hlavně pro přípravu rizota. Uvařená je během 8 minut.

Komentáře

Anonym

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs371.snc3/23846_1393084277481_1543387581_30995451_6991812_n.jpg

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit