0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny 8 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2182 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 321 g
Tuky 51 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé indické chlebové placky naan se pečou v cihlové peci. Vy je můžete opéci v pánvi; když vynecháte tuk, budou zdravější a křupavější.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
typ 00
sůl 2 ČL
droždí sušené 7 g
olivový olej 3 PL
1. V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a olej a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo měkké, ale ne rozbředlé těsto. Důkladně ho prohněťte a pak uložte do lehce vymaštěné mísy, aby hodinu kynulo. Objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí hmotu rozkrájejte na osm dílů.

2. S pomocí válečku vytvořte asi centimetr vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout.
 
3. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách do zlatohněda; trvá to přibližně pět minut.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.26

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč