Pravé indické chlebové placky naan se pečou v cihlové peci. Vy je můžete opéci v pánvi; když vynecháte tuk, budou zdravější a křupavější.
Suroviny
mouka pšeničná hladká500g
typ 00
sůl2ČL
droždí sušené7g
olivový olej3PL
1. V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a olej a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo měkké, ale ne rozbředlé těsto. Důkladně ho prohněťte a pak uložte do lehce vymaštěné mísy, aby hodinu kynulo. Objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí hmotu rozkrájejte na osm dílů.
2. S pomocí válečku vytvořte asi centimetr vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout.
3. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách do zlatohněda; trvá to přibližně pět minut.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 15:59
Apetit 1/06