Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2182 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 321 g
Tuky 51 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pravé indické chlebové placky naan se pečou v cihlové peci. Vy je můžete opéci v pánvi; když vynecháte tuk, budou zdravější a křupavější.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
typ 00
sůl 2 ČL
droždí sušené 7 g
olivový olej 3 PL
1. V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a olej a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo měkké, ale ne rozbředlé těsto. Důkladně ho prohněťte a pak uložte do lehce vymaštěné mísy, aby hodinu kynulo. Objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí hmotu rozkrájejte na osm dílů.

2. S pomocí válečku vytvořte asi centimetr vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout.
 
3. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách do zlatohněda; trvá to přibližně pět minut.

Obchod Apetit