Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Placák
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 8 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2182 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 321 g
Tuky 51 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Indické chlebové placky se pečou ve speciální peci. Vy si teď můžete chléb naan připravit podle našeho receptu na pánvi.

Suroviny

sůl 2 ČL
droždí sušené 7 g
olivový olej 3 PL

Postup

1

V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a olej a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo měkké, ale ne rozbředlé těsto. Důkladně ho prohněťte a pak uložte do lehce vymaštěné mísy, aby hodinu kynulo. Objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí hmotu rozkrájejte na osm dílů.
 

2

S pomocí válečku vytvořte asi centimetr vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout.

3

Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách do zlatohněda; trvá to přibližně pět minut.

Komentáře

04.09.2007 15:59
Recept se nachází v č.1/06, str.26