Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecké předkrmy

Řecké předkrmy

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3626 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 134 g
Tuky 276 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si pikantně slané olivy, sýry feta a halumi a oregano, rozmarýn a bobkový list – zemité, dřevnaté vůně a chuti, které pronikají až do hlubin klasického řeckého jídla.

Související recepty

Suroviny

Na lilkový kaviár
lilek 2 kg
pečené asi hodinu při 200°C, oloupané
česnek 3 stroužky
oloupané
olivový olej ¼ hrnku
vinný ocet bílý 3 PL
červený
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
petrželka ½ svazku
hladkolistá, jemně nasekaná
hrubě sekané, na ozdobu
Na smažený sýr
lze nahradit sýrem akawi
olivový olej
na smažení
Na marinované olivy
velké
olivový olej 4 PL
na promíchání s olivami
strouhaná, na promíchání s olivami
Na zelené fazolky
fazolky zelené 250 g
zelené, spařených + schlazených, promíchané s následujícími surovinami
česnek 1 stroužek
nasekaný
petrželka 2 ČL
nasekaná hladkolisá
olivový olej 1 PL

Postup

1

Lilky prošlehejte v mixéru s ostatními surovinami. Na talířku je zakápněte olejem a posypte sekanými ořechy, případně petrželkou. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě. Plátky sýra osmažte v pánvi na olivovém oleji dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...