Řecké předkrmy

Řecké předkrmy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3769 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 134 g
Tuky 291 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si pikantně slané olivy, sýry feta a halumi a oregano, rozmarýn a bobkový list – zemité, dřevnaté vůně a chuti, které pronikají až do hlubin klasického řeckého jídla.

Suroviny

Na lilkový kaviár
lilek 2 kg
pečené asi hodinu při 200°C, oloupané
česnek 3 stroužky
oloupané
olivový olej 0.33 hrnku
vinný ocet bílý 3 PL
červený
sůl 1 ČL
pepř 0.5 ČL
petrželka 0.5 svazku
hladkolistá, jemně nasekaná
vlašské ořechy 7 PL
hrubě sekané, na ozdobu
Na smažený sýr
sýr halloumi 250 g
lze nahradit sýrem akawi
olivový olej
na smažení
Na marinované olivy
olivy černé 225 g
velké
olivový olej 4 PL
na promíchání s olivami
citronová kůra 3 ČL
strouhaná, na promíchání s olivami
Na zelené fazolky
fazolky zelené 250 g
zelené, spařených + schlazených, promíchané s následujícími surovinami
česnek 1 stroužek
nasekaný
petrželka 2 ČL
nasekaná hladkolisá
olivový olej 1 PL

Lilky prošlehejte v mixéru s ostatními surovinami. Na talířku je zakápněte olejem a posypte sekanými ořechy, případně petrželkou. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě. Plátky sýra osmažte v pánvi na olivovém oleji dozlatova.

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit