0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řecké předkrmy

Řecké předkrmy

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3626 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 134 g
Tuky 276 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si pikantně slané olivy, sýry feta a halumi a oregano, rozmarýn a bobkový list – zemité, dřevnaté vůně a chuti, které pronikají až do hlubin klasického řeckého jídla.

Suroviny

Na lilkový kaviár
lilek 2 kg
pečené asi hodinu při 200°C, oloupané
česnek 3 stroužky
oloupané
olivový olej ¼ hrnku
vinný ocet bílý 3 PL
červený
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
petrželka ½ svazku
hladkolistá, jemně nasekaná
vlašské ořechy 7 PL
hrubě sekané, na ozdobu
Na smažený sýr
lze nahradit sýrem akawi
olivový olej
na smažení
Na marinované olivy
olivy černé 225 g
velké
olivový olej 4 PL
na promíchání s olivami
citronová kůra 3 ČL
strouhaná, na promíchání s olivami
Na zelené fazolky
fazolky zelené 250 g
zelené, spařených + schlazených, promíchané s následujícími surovinami
česnek 1 stroužek
nasekaný
petrželka 2 ČL
nasekaná hladkolisá
olivový olej 1 PL

1 Lilky prošlehejte v mixéru s ostatními surovinami. Na talířku je zakápněte olejem a posypte sekanými ořechy, případně petrželkou. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě. Plátky sýra osmažte v pánvi na olivovém oleji dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč