0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placák se šalotkami a kozím sýrem

Placák se šalotkami a kozím sýrem

Zatím nehodnoceno
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2138 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 180 g
Tuky 121 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Náplň ve francouzském stylu vás nadchne!

Suroviny

šalotka 15 ks
oloupaná, rozpůlená, lze nahradit 4 středně velkými červenými cibulemi, oloupané a rozdělené na osminky
olivový olej 2 PL
olivový olej
na potření plechu
třtinový cukr 2 PL
základní těsto 1
kozí sýr 100 g
rozdrobený
sůl mořská
Na bazalkový olej
olivový olej 80 ml
bazalka 40 g
čersvé
1 Troubu zahřejte na 180 °C. Suroviny na bazalkový olej zpracujte v mixéru a dejte stranou.

2 Cibuli smíchejte v míse se dvěma lžícemi oleje a s cukrem. Dejte ji do zapékací nádoby a pečte 15–20 minut, aby zezlátla a zkaramelizovala. Odložte stranou.

3 Těsto vypracujte podle základního receptu a nechte vykynout. Až bude mít dvojnásobný objem, zapracujte do něj rovnoměrně kozí sýr. Plech lehce vymažte a těsto na něj natlačte (mělo by tvořit obdélník o ploše 20 x 30 cm), potřete olejem a navrch naskládejte šalotky. Pečte 15–20 minut, dozlatova. Před podáváním potřete povrch bazalkovým olejem.

NĚCO NAVÍC:
Jestli vám kozí sýr nevoní, můžete místo něj použít třeba brynzu nebo čerstvý kravský sýr.

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit