0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bílá pizza s lanýžovým olejem

Bílá pizza s lanýžovým olejem

2.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 1 pizza

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1938 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 164 g
Tuky 100 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tuto pizzu pochází překvapivě z Norska. Lanýžový olej se přidává přímo do těsta – a jeho vůni korunuje rozmarýn.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 220 g
+ na posypání pizza pánve / plechu
droždí sušené 2 ČL
olivový olej 1 PL
olivový olej 1 PL
s lanýžem (nejlépe bílým)
sůl 0.25 ČL
Na náplň
majonéza 3 PL
cibule 1 ks
střední, rozpůlená, na tenké plátky
česnek 6 stroužků
nadrobno
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
rozmarýn 1 PL
čerstvý, nadrobno
parmazán 100 g
strouhaný
olivový olej 1 ČL
s lanýžem (nejlépe bílým)

1 Mouku prosijte na pracovní plochu, uprostřed vytvořte důlek a nalijte do něj kvasnice rozpuštěné ve 100–150 ml vody, oba druhy oleje a sůl. Vidličkou postupně promíchejte vodu s moukou. Nakonec rukama vypracujte hladké a pružné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Obvykle to trvá přibližně hodinu.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Vykynuté těsto ještě jednou důkladně propracujte. Pomocí válečku nebo prstů vytvarujte kruh o průměru asi 35 centimetrů a přeneste ho na lehce pomoučněnou pizza pánev nebo plech.

3 Rozetřete na pizzu majonézu, posypte cibulí, česnekem, rozmarýnem a parmazánem. Osolte a opepřete a na závěr pokapejte trochou lanýžového oleje. Pečte přibližně čtvrt hodiny, aby těsto nabylo a zezlátlo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit