Recept na tuto pizzu pochází překvapivě z Norska. Lanýžový olej se přidává přímo do těsta – a jeho vůni korunuje rozmarýn.
Suroviny
1 Mouku prosijte na pracovní plochu, uprostřed vytvořte důlek a nalijte do něj kvasnice rozpuštěné ve 100–150 ml vody, oba druhy oleje a sůl. Vidličkou postupně promíchejte vodu s moukou. Nakonec rukama vypracujte hladké a pružné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Obvykle to trvá přibližně hodinu.
2 Troubu předehřejte na 200 °C. Vykynuté těsto ještě jednou důkladně propracujte. Pomocí válečku nebo prstů vytvarujte kruh o průměru asi 35 centimetrů a přeneste ho na lehce pomoučněnou pizza pánev nebo plech.
3 Rozetřete na pizzu majonézu, posypte cibulí, česnekem, rozmarýnem a parmazánem. Osolte a opepřete a na závěr pokapejte trochou lanýžového oleje. Pečte přibližně čtvrt hodiny, aby těsto nabylo a zezlátlo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů)