Bílá pizza s lanýžovým olejem

Bílá pizza s lanýžovým olejem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do hodiny 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1884 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 162 g
Tuky 99 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Recept na tuto pizzu pochází překvapivě z Norska. Lanýžový olej se přidává přímo do těsta – a jeho vůni korunuje rozmarýn.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 220 g
+ na posypání pizza pánve / plechu
2 ČL
sušené droždí
olivový olej 1 PL
olivový olej 1 PL
s lanýžem (nejlépe bílým)
sůl 0.25 ČL
Na náplň
majonéza 3 PL
cibule 1 ks
střední, rozpůlená, na tenké plátky
česnek 6 stroužků
nadrobno
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
rozmarýn 1 PL
čerstvý, nadrobno
parmazán 100 g
strouhaný
olivový olej 1 ČL
s lanýžem (nejlépe bílým)

1. Mouku prosijte na pracovní plochu, uprostřed vytvořte důlek a nalijte do něj kvasnice rozpuštěné ve 100–150 ml vody, oba druhy oleje a sůl. Vidličkou postupně promíchejte vodu s moukou. Nakonec rukama vypracujte hladké a pružné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Obvykle to trvá přibližně hodinu.

2. Troubu předehřejte na 200 °C. Vykynuté těsto ještě jednou důkladně propracujte. Pomocí válečku nebo prstů vytvarujte kruh o průměru asi 35 centimetrů a přeneste ho na lehce pomoučněnou pizza pánev nebo plech.

3. Rozetřete na pizzu majonézu, posypte cibulí, česnekem, rozmarýnem a parmazánem. Osolte a opepřete a na závěr pokapejte trochou lanýžového oleje. Pečte přibližně čtvrt hodiny, aby těsto nabylo a zezlátlo.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit