Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4208 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 304 g
Tuky 249 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tuhle pizzu fotili, museli jsme jí upéct dvojnásobek, aby se dostalo na všechny zájemce, kteří nasáli její vůni.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

nakrájeného či rozebraného
šalvěj 1 svazek
olivový olej 60 ml
plus trochu na plech
sůl
pepř
čerstvě mletý
na plátky
Na těsto
droždí sušené 1 PL
nebo výběrové polohrubé mouky + trocha navíc
sůl 1 ČL
olivový olej 1 PL

Postup

1

Na těsto smíchejte v misce droždí, cukr a 250 ml vlažné vody. Asi 5 minut nechte stát na teplém místě, aby se na hladině objevily bubliny.

2

Mouku osolte, přidejte k ní v míse olej, uprostřed udělejte důlek, přilijte vodu s droždím a dobře pomoučněnýma rukama vypracujte těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho zpracovávejte 3–4 minuty, aby bylo hladké a pružné.

3

Rozdělte ho na dva díly, dejte na lehce pomoučněný plech, přikryjte navlhčenou utěrkou a nechte v teple kynout 30 minut – aby zdvojnásobilo objem.

4

Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Květák smíchaný se šalvějí, olejem, solí a pepřem rychle opečte na pánvi a dejte stranou.

5

Z každého kousku těsta vyválejte na lehce pomoučněné ploše obdélník 20 x 30 cm a každý dejte na plech vymazaný olejem či vyložený pečicím papírem.

6

Rovnoměrně je potřete mascarpone, na něj dejte plátky sýra a květákovou směs. Pečte 15–20 minut, aby obloha zezlátla a těsto bylo křupavé.

NĚCO NAVÍC
Sýr Raclette na pizze můžete nahradit gruyèrem nebo ementálem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín