0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

4/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4208 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 304 g
Tuky 249 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tuhle pizzu fotili, museli jsme jí upéct dvojnásobek, aby se dostalo na všechny zájemce, kteří nasáli její vůni.

Suroviny

nakrájeného či rozebraného
šalvěj 1 svazek
olivový olej 60 ml
plus trochu na plech
sůl
pepř
čerstvě mletý
na plátky
Na těsto
droždí sušené 1 PL
krupicový cukr 1 ČL
mouka pšeničná hladká 375 g
nebo výběrové polohrubé mouky + trocha navíc
sůl 1 ČL
olivový olej 1 PL

1 Na těsto smíchejte v misce droždí, cukr a 250 ml vlažné vody. Asi 5 minut nechte stát na teplém místě, aby se na hladině objevily bubliny. Mouku osolte, přidejte k ní v míse olej, uprostřed udělejte důlek, přilijte vodu s droždím a dobře pomoučněnýma rukama vypracujte těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho zpracovávejte 3–4 minuty, aby bylo hladké a pružné. Rozdělte ho na dva díly, dejte na lehce pomoučněný plech, přikryjte navlhčenou utěrkou a nechte v teple kynout 30 minut – aby zdvojnásobilo objem.

2 Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Květák smíchaný se šalvějí, olejem, solí a pepřem rychle opečte na pánvi a dejte stranou.

3 Z každého kousku těsta vyválejte na lehce pomoučněné ploše obdélník 20 x 30 cm a každý dejte na plech vymazaný olejem či vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně je potřete mascarpone, na něj dejte plátky sýra a květákovou směs. Pečte 15–20 minut, aby obloha zezlátla a těsto bylo křupavé.

NĚCO NAVÍC
Sýr Raclette na pizze můžete nahradit gruyèrem nebo ementálem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč