Když jsme tuhle pizzu fotili, museli jsme jí upéct dvojnásobek, aby se dostalo na všechny zájemce, kteří nasáli její vůni.
Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu
Suroviny
Postup
Na těsto smíchejte v misce droždí, cukr a 250 ml vlažné vody. Asi 5 minut nechte stát na teplém místě, aby se na hladině objevily bubliny.
Mouku osolte, přidejte k ní v míse olej, uprostřed udělejte důlek, přilijte vodu s droždím a dobře pomoučněnýma rukama vypracujte těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho zpracovávejte 3–4 minuty, aby bylo hladké a pružné.
Rozdělte ho na dva díly, dejte na lehce pomoučněný plech, přikryjte navlhčenou utěrkou a nechte v teple kynout 30 minut – aby zdvojnásobilo objem.
Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Květák smíchaný se šalvějí, olejem, solí a pepřem rychle opečte na pánvi a dejte stranou.
Z každého kousku těsta vyválejte na lehce pomoučněné ploše obdélník 20 x 30 cm a každý dejte na plech vymazaný olejem či vyložený pečicím papírem.
Rovnoměrně je potřete mascarpone, na něj dejte plátky sýra a květákovou směs. Pečte 15–20 minut, aby obloha zezlátla a těsto bylo křupavé.
NĚCO NAVÍC
Sýr Raclette na pizze můžete nahradit gruyèrem nebo ementálem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )