Sýrový drdůlek
Suroviny
listové těsto
4
ks
vychlazené
mouka pšeničná hladká
na posypání pracovní plochy
sýr s bílou plísní
4
ks
každý o hmotnosti 120 g
vejce
1
ks
rozšlehané s trochou vody
mandle plátky
150
g
petrželka
1
hrst
jemně nasekaná
1 Na pomoučněné ploše rozválejte těsto na výšku asi půl centimetru. Vykrojte z něj kola dostatečně velká na to, abyste do nich zabalili sýr. Posypte ho mandlemi a petrželkou; okraje těsta ponechte volné a potřete je rozšlehaným vajíčkem. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Balíček uzavřete, třeba stočením ‚do drdůlku‘, a pro jistotu upevněte špejlemi. Povrch můžete ještě posypat mandlemi a petrželkou.
2 Položte na plech a pečte asi dvacet minut, dokud není těsto zlatavé a ,naducané‘. Nechte balíček až hodinu stát (v troubě – na vzduchu by mohl zgumovatět), aby těsto nespadlo a sýr byl jenom příjemně teplý, nikoli horký.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:46
Apetit 11/05
Anonym
29.12.2007 15:09
Brusinky
Anonym
12.09.2008 12:10
potřete okraje a balíčky uzavřete