0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ruský sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 32 g
Tuky 76 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodnou tvarohovou pomazánku můžete dát do plátěného sáčku mezi dvě prkénka, zatížit ji, nechat vykapat a uzrát. Za čtyři dny vznikne pružný čerstvý sýr.

Suroviny

tvaroh měkký 400 g
máslo 80 g
změklé
cibule 1 ks
nastrouhaná
česnek 1 stroužek
rozetřený
zakysaná smetana 60 ml
lze nahradit mlékem
paprika mletá sladká 1 ČL

Postup

1

Na 5 porcí spolu utřete 400 g měkkého tvarohu, 80 g měkkého másla, přidejte 1 nastrouhanou cibuli, 1 stroužek rozetřeného česneku a 60 ml kyselé smetany nebo mléka. Okořeňte 1 lžičkou sladké papriky.

2

Podávejte ihned nebo nechte uzrát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit