Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1898 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 89 g
Tuky 134 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuličky sýra jsou výborné jako předkrm či pohoštění (ale nejlepší stejně jsou, když je chodíte mlsat po jedné rovnou do chladničky). Uložte je do hezké skleněné dózy, dozdobte stuhou a vidličkou - a máte báječný jedlý dárek.

Suroviny

olivový olej extra panenský 80 ml
česnek 4 stroužky
drcený
bio, šťáva a kůra
koření 2 PL
tzatziki
sůl mořská
olivový olej
na zalití

Postup

1

Jogurt, olej, česnek, citronovou šťávu i kůru promíchejte, pak postupně podle chuti dokořeňte tzatziki a solí. Puristé mohou tzatziki nahradit sušenou mátou.

2

Dobře rozmíchejte a vlijte do mísy vyložené čistou utěrkou. Cípy zavažte a ochucený jogurt pověste do chladu vykapat. (Kdo nemá sklípek, může položit balíček do hrnce s pařáčkem, eventuálně zatížit a pak dát do lednice.)

3

Nechte stát tři dny, vykapanou tekutinu občas slijte.

4

Z okapané směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu, naklaďte je těsně vedle sebe do sklenic a zalijte olejem. Pomůže je před tím na chvíli dát do mrazničky, aby se ve sklenicích nepomačkaly. Dají se jíst hned, ale v chladu vydrží 6 měsíců.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...