Naložit sýr zvládne i ten, kdo zná kuchyň jen z doslechu. Úspěch u stolovníků je přitom předem zaručený téměř stoprocentně.
Suroviny
olivový olej
180
ml
česnek
2
stroužky
podélně rozkrojené
chilli sušené
1
ČL
vločky
pepř citronový
1
ČL
(nebo směsi drceného pepře a čerstvé či sušené strouhané citronové kůry)
oregano
½
ČL
sýr
200
g
pevný čerstvý
Postup
1
V čisté, sterilizované sklenici smíchejte olej, česnek, chilli, pepř a oregano. Sýr osušte kuchyňským papírem a nakrájejte na kostky (snažte se, aby byl jejich počet pokud možno dělitelný čtyřmi). Nasypte je do sklenice; pokud nejsou ponořené, zalijte je dalším olejem.
2
Opatrně sklenicí zakývejte ze strany na stranu, zavřete ji a dejte na 24 hodin chladit, aby se chutě rozvinuly.
NĚCO NAVÍC
Naložit si můžete prakticky jakýkoli sýr, který vám bude nakrájený držet pohromadě. Můžete využít dobře vykapaný domácí sýr, sýr feta nebo i dobrý ,balkánský‘ sýr.