0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3780 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 172 g
Tuky 317 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložte ho a sledujte, jak se rodinní příslušníci začnou nenápadně vytrácet, aby si šli zobnout… Pokud chcete trochu na večeři do salátu či na tousty, připravte dvojnásobek.

Suroviny

sýr feta 250 g
či balkánský
petrželka 2 hrsti
nahrubo
česnek 3 stroužky
na plátky
bobkový list 2 ks
rozmarýn 1 snítka
na třetiny
chilli paprička 1 ks
olivy zelené 1 hrst
olivový olej panenský 50 ml
slunečnicový olej 200 ml

1 Do uzavíratelné sklenice střídavě vrstvěte bylinky, česnek, chilli a sýr nakrájený na kostky zhruba o hraně 1,5 cm spolu s olivami. Kostky sýra klaďte co nejblíže k sobě a do mezer dávejte olivy. Naplněnou sklenici zalijte olivovým olejem a dolijte slunečnicovým. Začít jíst můžete po třech dnech.

TIPY & TRIKY

  • Sýr feta má hladší konzistenci, v ústech se úplně rozplývá. Balkánský sýr je zase pevnější a dobře se s ním pracuje.
  • V chladničce nakládaný sýr teoreticky vydrží měsíc, ale my ho vždycky snědli za pár dní.
  • Až všechen sýr a olivy spotřebujete, do zbylého voňavého oleje naložte vepřové kotlety, kuřecí řízky nebo plátky jižní zeleniny na grilování.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Komentáře

Lucia Lucká

Tak nakladanie cohokolvek je u nas doma vitane. Hned som vyskusala i tento recept,kedze som mala vacsi pohar,nalozila som k fete aj biele tofu a vysledok bol prekvapivy! Tofu nam chutilo o mnoho viac ako feta. Tofu natiahlo do seba chute oliv,byliniek,cili i oliv.oleja ako spongia a na druhy den som musela nakladat opat. Odvtedy takto nakladam len tofu a je u nas bezne v chladnicke. Pre istotu! :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit