0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3780 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 172 g
Tuky 317 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložte ho a sledujte, jak se rodinní příslušníci začnou nenápadně vytrácet, aby si šli zobnout… Pokud chcete trochu na večeři do salátu či na tousty, připravte dvojnásobek.

Suroviny

či balkánský
petrželka 2 hrsti
nahrubo
česnek 3 stroužky
na plátky
bobkový list 2 ks
rozmarýn 1 snítka
na třetiny
chilli paprička 1 ks
olivy zelené 1 hrst
olivový olej panenský 50 ml
slunečnicový olej 200 ml

1 Do uzavíratelné sklenice střídavě vrstvěte bylinky, česnek, chilli a sýr nakrájený na kostky zhruba o hraně 1,5 cm spolu s olivami. Kostky sýra klaďte co nejblíže k sobě a do mezer dávejte olivy. Naplněnou sklenici zalijte olivovým olejem a dolijte slunečnicovým. Začít jíst můžete po třech dnech.

TIPY & TRIKY

  • Sýr feta má hladší konzistenci, v ústech se úplně rozplývá. Balkánský sýr je zase pevnější a dobře se s ním pracuje.
  • V chladničce nakládaný sýr teoreticky vydrží měsíc, ale my ho vždycky snědli za pár dní.
  • Až všechen sýr a olivy spotřebujete, do zbylého voňavého oleje naložte vepřové kotlety, kuřecí řízky nebo plátky jižní zeleniny na grilování.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Komentáře

Lucia Lucká

Tak nakladanie cohokolvek je u nas doma vitane. Hned som vyskusala i tento recept,kedze som mala vacsi pohar,nalozila som k fete aj biele tofu a vysledok bol prekvapivy! Tofu nam chutilo o mnoho viac ako feta. Tofu natiahlo do seba chute oliv,byliniek,cili i oliv.oleja ako spongia a na druhy den som musela nakladat opat. Odvtedy takto nakladam len tofu a je u nas bezne v chladnicke. Pre istotu! :)

Jana Kopřivová

Překvapivý výsledek, díky za zajímavý tip!

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč