Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3780 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 172 g
Tuky 317 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložte ho a sledujte, jak se rodinní příslušníci začnou nenápadně vytrácet, aby si šli zobnout… Pokud chcete trochu na večeři do salátu či na tousty, připravte dvojnásobek.

Suroviny

či balkánský
petrželka 2 hrsti
nahrubo
česnek 3 stroužky
na plátky
rozmarýn 1 snítka
na třetiny
olivový olej panenský 50 ml
slunečnicový olej 200 ml

Postup

1

Do uzavíratelné sklenice střídavě vrstvěte bylinky, česnek, chilli a sýr nakrájený na kostky zhruba o hraně 1,5 cm spolu s olivami. Kostky sýra klaďte co nejblíže k sobě a do mezer dávejte olivy. Naplněnou sklenici zalijte olivovým olejem a dolijte slunečnicovým. Začít jíst můžete po třech dnech.

TIPY & TRIKY Sýr feta má hladší konzistenci, v ústech se úplně rozplývá. Balkánský sýr je zase pevnější a dobře se s ním pracuje. V chladničce nakládaný sýr teoreticky vydrží měsíc, ale my ho vždycky snědli za pár dní. Až všechen sýr a olivy spotřebujete, do zbylého voňavého oleje naložte vepřové kotlety, kuřecí řízky nebo plátky jižní zeleniny na grilování.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Komentáře

18.09.2014 15:33

Tak nakladanie cohokolvek je u nas doma vitane. Hned som vyskusala i tento recept,kedze som mala vacsi pohar,nalozila som k fete aj biele tofu a vysledok bol prekvapivy! Tofu nam chutilo o mnoho viac ako feta. Tofu natiahlo do seba chute oliv,byliniek,cili i oliv.oleja ako spongia a na druhy den som musela nakladat opat. Odvtedy takto nakladam len tofu a je u nas bezne v chladnicke. Pre istotu! :)

02.10.2015 16:35

Překvapivý výsledek, díky za zajímavý tip!

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...