3.9 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3780 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 172 g
Tuky 317 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložte ho a sledujte, jak se rodinní příslušníci začnou nenápadně vytrácet, aby si šli zobnout… Pokud chcete trochu na večeři do salátu či na tousty, připravte dvojnásobek.

Suroviny

sýr feta 250 g
či balkánský
petrželka 2 hrsti
nahrubo
česnek 3 stroužky
na plátky
bobkový list 2 ks
rozmarýn 1 snítka
na třetiny
chilli paprička 1 ks
olivy zelené 1 hrst
olivový olej panenský 50 ml
slunečnicový olej 200 ml

1 Do uzavíratelné sklenice střídavě vrstvěte bylinky, česnek, chilli a sýr nakrájený na kostky zhruba o hraně 1,5 cm spolu s olivami. Kostky sýra klaďte co nejblíže k sobě a do mezer dávejte olivy. Naplněnou sklenici zalijte olivovým olejem a dolijte slunečnicovým. Začít jíst můžete po třech dnech.

TIPY & TRIKY

  • Sýr feta má hladší konzistenci, v ústech se úplně rozplývá. Balkánský sýr je zase pevnější a dobře se s ním pracuje.
  • V chladničce nakládaný sýr teoreticky vydrží měsíc, ale my ho vždycky snědli za pár dní.
  • Až všechen sýr a olivy spotřebujete, do zbylého voňavého oleje naložte vepřové kotlety, kuřecí řízky nebo plátky jižní zeleniny na grilování.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Komentáře

Lucia Lucká

Tak nakladanie cohokolvek je u nas doma vitane. Hned som vyskusala i tento recept,kedze som mala vacsi pohar,nalozila som k fete aj biele tofu a vysledok bol prekvapivy! Tofu nam chutilo o mnoho viac ako feta. Tofu natiahlo do seba chute oliv,byliniek,cili i oliv.oleja ako spongia a na druhy den som musela nakladat opat. Odvtedy takto nakladam len tofu a je u nas bezne v chladnicke. Pre istotu! :)

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit