Naložte ho a sledujte, jak se rodinní příslušníci začnou nenápadně vytrácet, aby si šli zobnout… Pokud chcete trochu na večeři do salátu či na tousty, připravte dvojnásobek.
Suroviny
sýr feta
250
g
či balkánský
petrželka
2
hrsti
nahrubo
česnek
3
stroužky
na plátky
bobkový list
2
ks
rozmarýn
1
snítka
na třetiny
chilli paprička
1
ks
olivy zelené
1
hrst
olivový olej panenský
50
ml
slunečnicový olej
200
ml
Postup
1
Do uzavíratelné sklenice střídavě vrstvěte bylinky, česnek, chilli a sýr nakrájený na kostky zhruba o hraně 1,5 cm spolu s olivami. Kostky sýra klaďte co nejblíže k sobě a do mezer dávejte olivy. Naplněnou sklenici zalijte olivovým olejem a dolijte slunečnicovým. Začít jíst můžete po třech dnech.
TIPY & TRIKY Sýr feta má hladší konzistenci, v ústech se úplně rozplývá. Balkánský sýr je zase pevnější a dobře se s ním pracuje. V chladničce nakládaný sýr teoreticky vydrží měsíc, ale my ho vždycky snědli za pár dní. Až všechen sýr a olivy spotřebujete, do zbylého voňavého oleje naložte vepřové kotlety, kuřecí řízky nebo plátky jižní zeleniny na grilování.Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se vyplatí uvařit doma(12 receptů )
Komentáře
Tak nakladanie cohokolvek je u nas doma vitane. Hned som vyskusala i tento recept,kedze som mala vacsi pohar,nalozila som k fete aj biele tofu a vysledok bol prekvapivy! Tofu nam chutilo o mnoho viac ako feta. Tofu natiahlo do seba chute oliv,byliniek,cili i oliv.oleja ako spongia a na druhy den som musela nakladat opat. Odvtedy takto nakladam len tofu a je u nas bezne v chladnicke. Pre istotu! :)
Překvapivý výsledek, díky za zajímavý tip!