Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 53
Do 10 minut Velmi snadné Pro cca 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1991 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 214 g
Tuky 119 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palmierky jsou jedním z klenotů francouzských pâtisserií. S naším receptem se tam přenesete raz dva. 

Suroviny

třtinový cukr 90 g
+ na poprášení
nastrouhaná z 1 pomeranče
kardamom ½ ČL
mletý
zázvor (mletý) ¼ ČL
rozpuštěné

Postup

1

Smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a kořením a odložte.

2

Na válu lehce poprášeném třtinovým cukrem rozválejte těsto na sílu cca 3mm. Vykrojte z něj čtverec o hraně 30cm. Potřete máslem a posypte připraveným kořeněným cukrem.

3

Potom rolujte proti sobě ze dvou protilehlých stran, aby se roládky setkaly uprostřed. Přendejte na tác a dejte ztuhnout do chladničky – trvá to asi hodinu až hodinu a půl.

4

Troubu předehřejte na 220°C. Těsto krájejte na 1cm silné plátky (vzniknou jakési brýle) a ty rozložte na plechy vyložené pečicím papírem, přičemž mezi nimi nechte zhruba 5cm mezery. Pečte 5–6 minut do světle zlata.

5

Vyjměte z trouby a palmierky opatrně obraťte (dávejte pozor, rozehřátý cukr je velmi horký). Vraťte do trouby a pečte dalších 5–6 minut, až budou mít pěknou karamelovou barvu.

6

Nechte vychladnout na plechu a podávejte v den, kdy se pekly, dokud jsou křupavé. 

CO JEŠTĚ VYZKOUŠET

TYČINKY S CUKROVOU POLEVOU

PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ PRO CCA 12 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

Nejjednodušší recept s domácím listovým těstem rozhodně stojí za vyzkoušení. Tyhle tyčinky jsou skvělé ke kávě i čaji i jen tak na chroupání.

  • Troubu předehřejte na 200°C. Rozválejte 375g listového těsta na 3mm plát. Položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10–15 minut do mrazáku ztuhnout.
  • Mezitím rozšlehejte 1 bílek, 160g moučkového cukru a 1/4 lžičky mleté vanilky na pastu. Potřete s ní těsto a vraťte na 5 minut do mrazáku.
  • Nakrájejte na proužky cca 2x12cm a rozložte je na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte 8–10 minut do světle zlaté barvy. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9