0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančové palmiers s kardamomem

Pomerančové palmiers s kardamomem

4 / 5. Počet hodnocení: 40
Do 10 minut Velmi snadné Pro cca 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1991 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 214 g
Tuky 119 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palmierky jsou jedním z klenotů francouzských pâtisserií. S naším receptem se tam přenesete raz dva. 

Suroviny

třtinový cukr 90 g
+ na poprášení
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 pomeranče
kardamom ½ ČL
mletý
zázvor (mletý) ¼ ČL
listové těsto 350 g
mouka pšeničná hladká
na vál
máslo 20 g
rozpuštěné

Postup

1

Smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a kořením a odložte.

2

Na válu lehce poprášeném třtinovým cukrem rozválejte těsto na sílu cca 3mm. Vykrojte z něj čtverec o hraně 30cm. Potřete máslem a posypte připraveným kořeněným cukrem.

3

Potom rolujte proti sobě ze dvou protilehlých stran, aby se roládky setkaly uprostřed. Přendejte na tác a dejte ztuhnout do chladničky – trvá to asi hodinu až hodinu a půl.

4

Troubu předehřejte na 220°C. Těsto krájejte na 1cm silné plátky (vzniknou jakési brýle) a ty rozložte na plechy vyložené pečicím papírem, přičemž mezi nimi nechte zhruba 5cm mezery. Pečte 5–6 minut do světle zlata.

5

Vyjměte z trouby a palmierky opatrně obraťte (dávejte pozor, rozehřátý cukr je velmi horký). Vraťte do trouby a pečte dalších 5–6 minut, až budou mít pěknou karamelovou barvu.

6

Nechte vychladnout na plechu a podávejte v den, kdy se pekly, dokud jsou křupavé. 

CO JEŠTĚ VYZKOUŠET

TYČINKY S CUKROVOU POLEVOU

PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ PRO CCA 12 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

Nejjednodušší recept s domácím listovým těstem rozhodně stojí za vyzkoušení. Tyhle tyčinky jsou skvělé ke kávě i čaji i jen tak na chroupání.

  • Troubu předehřejte na 200°C. Rozválejte 375g listového těsta na 3mm plát. Položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10–15 minut do mrazáku ztuhnout.
  • Mezitím rozšlehejte 1 bílek, 160g moučkového cukru a 1/4 lžičky mleté vanilky na pastu. Potřete s ní těsto a vraťte na 5 minut do mrazáku.
  • Nakrájejte na proužky cca 2x12cm a rozložte je na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte 8–10 minut do světle zlaté barvy. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč