Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Cuketový koláč se sýrem

Cuketový koláč se sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (23)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4011 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 225 g
Tuky 294 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný cuketový koláč je zaručený hit. A když ho navíc připravíte z domácího listového těsta? Majstrštyk, na který bude každý chtít recept!

Suroviny

listové těsto 500 g
mouka pšeničná hladká
na vál
máslo 30 g
nasekané
šalotka 3 ks
na tenké plátky
česnek 1 stroužek
nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
crème fraîche 200 g
sýr gruyère 120 g
nastrouhaný nahrubo, lze nahradit ementálem
vejce 2 ks
+ na potření
pažitka 2 PL
nasekaná + k podávání
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná + k podávání
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
cuketa 2 ks
2 malé nebo 1 střední, tence nakrájené na mandolíně
olivový olej
na potření
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený

1 Těsto rozválejte na pomoučněném válu na tloušťku 4mm ve tvaru obdélníku 25x33cm. Položte ho na plech o rozměrech 20x28cm vyložený papírem na pečení včetně okrajů. Dejte na 30 minut do chladničky.

2 Troubu předehřejte na 200°C. Na středním plameni rozpusťte máslo a opékejte na něm 4–5 minut šalotku a česnek, až změknou. Přilijte víno a vařte 2–3 minuty, až se zcela vstřebá.

3 Přendejte do mísy. Přidejte crème fraîche, sýr, vejce, bylinky, citronovou kůru, osolte a opepřete a promíchejte. Směsí potřete těsto a posypte plátky cukety. Pokapejte olivovým olejem a osolte i opepřete. Okraje těsta potřete vejcem a pečte 25–30 minut dozlatova.

4 Posypte petrželkou a podávejte horké nebo o pokojové teplotě. Můžete doplnit jednoduchým listovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit