Slaný cuketový koláč je zaručený hit. A když ho navíc připravíte z domácího listového těsta? Majstrštyk, na který bude každý chtít recept!
Suroviny
Postup
Těsto rozválejte na pomoučněném válu na tloušťku 4mm ve tvaru obdélníku 25x33cm. Položte ho na plech o rozměrech 20x28cm vyložený papírem na pečení včetně okrajů. Dejte na 30 minut do chladničky.
Troubu předehřejte na 200°C. Na středním plameni rozpusťte máslo a opékejte na něm 4–5 minut šalotku a česnek, až změknou. Přilijte víno a vařte 2–3 minuty, až se zcela vstřebá.
Přendejte do mísy. Přidejte crème fraîche, sýr, vejce, bylinky, citronovou kůru, osolte a opepřete a promíchejte. Směsí potřete těsto a posypte plátky cukety. Pokapejte olivovým olejem a osolte i opepřete. Okraje těsta potřete vejcem a pečte 25–30 minut dozlatova.
Posypte petrželkou a podávejte horké nebo o pokojové teplotě. Můžete doplnit jednoduchým listovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )