0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 závin

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2108 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 288 g
Tuky 87 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelně voní máslem, kořením a podzimem! S prvním soustem se zamilujete...

Suroviny

listové těsto 300 g
hruška 3 ks
oloupané, pokrájené
švestky 8 ks
vypeckované, nakrájené
ostružiny 1
meruňkový džem 3 PL
pudinkový prášek 1 PL
vanilkový
perníkové koření 1 ČL
krupicový cukr
na doslazení
vejce
na potření
moučkový cukr
na poprášení ( nemusí být)
zakysaná smetana
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C/horkovzdušnou 180°C.

2

Těsto rozválejte na plát asi 3mm silný. Smíchejte ovoce, džem, pudinkový prášek a koření a podle potřeby doslaďte. Rozválené těsto podélně překrojte na 2 pláty.

3

První plát těsta dejte na plech vyložený pečicím papírem a na těsto navršte ovocnou náplň tak, aby zůstaly volné okraje.

4

Potřete je vejcem, navrch položte druhý plát těsta, okraje zarovnejte, přitiskněte k sobě a zarolujte. Okraje ozdobte vidličkou a potřete vejcem. Navrchu vrstvu těsta jemně prořezejte, aby byla vidět náplň (viz foto).

5

Pečte 30–35 minut dozlatova. Podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysankou. 

Související články

Jak připravit domácí listové těsto
  • Tipy a triky

Jak připravit domácí listové těsto

Příprava domácího listového těsta je trochu vyšší dívčí. Proč byste se do ní měli pouštět, i když je listové těsto dostupné i v obchodech? Můžete si být naprosto jistí tím, že je v těstě máslo! A na chuti se to jednoznačně podepíše. Poctivý...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit