Závin s podzimním ovocem

Závin s podzimním ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 závin

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2108 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 288 g
Tuky 87 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelně voní máslem, kořením a podzimem! S prvním soustem se zamilujete...

Související recepty

Suroviny

listové těsto 300 g
hrušky 3 ks
oloupané, pokrájené
švestky 8 ks
vypeckované, nakrájené
ostružiny 1
meruňkový džem 3 PL
pudinkový prášek 1 PL
vanilkový
perníkové koření 1 ČL
krupicový cukr
na doslazení
vejce
na potření
moučkový cukr
na poprášení ( nemusí být)
zakysaná smetana
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C/horkovzdušnou 180°C. Těsto rozválejte na plát asi 3mm silný. Smíchejte ovoce, džem, pudinkový prášek a koření a podle potřeby doslaďte. Rozválené těsto podélně překrojte na 2 pláty.

2 První plát těsta dejte na plech vyložený pečicím papírem a na těsto navršte ovocnou náplň tak, aby zůstaly volné okraje. Potřete je vejcem, navrch položte druhý plát těsta, okraje zarovnejte, přitiskněte k sobě a zarolujte. Okraje ozdobte vidličkou a potřete vejcem. Navrchu vrstvu těsta jemně prořezejte, aby byla vidět náplň (viz foto).

3 Pečte 30–35 minut dozlatova. Podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysankou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit