Neodolatelně voní máslem, kořením a podzimem! S prvním soustem se zamilujete...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C/horkovzdušnou 180°C.
Těsto rozválejte na plát asi 3mm silný. Smíchejte ovoce, džem, pudinkový prášek a koření a podle potřeby doslaďte. Rozválené těsto podélně překrojte na 2 pláty.
První plát těsta dejte na plech vyložený pečicím papírem a na těsto navršte ovocnou náplň tak, aby zůstaly volné okraje.
Potřete je vejcem, navrch položte druhý plát těsta, okraje zarovnejte, přitiskněte k sobě a zarolujte. Okraje ozdobte vidličkou a potřete vejcem. Navrchu vrstvu těsta jemně prořezejte, aby byla vidět náplň (viz foto).
Pečte 30–35 minut dozlatova. Podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysankou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů )
- Nejlepší náplně do závinů: Jablečná, maková a další tradiční náplně i moderní verze s čokoládou nebo ovocem(24 receptů )
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů )
- Pečte s ostružinami a zažijte blaho na duši i na jazyku(22 receptů )