0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnový hamburger

Cizrnový hamburger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrnový hamburger

3.1/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4247 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 475 g
Tuky 144 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá cool, chutná skvěle, je zdravý a bez masa. Skvělá svačina pro děti do školy. Předpis je rovnou na 4 kousky, protože si ho do práce rádi vezmete taky!

Suroviny

bulgur 90 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
menší kus nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
římský kmín 1 ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, hladkolistá
cizrna 400 g
vařená nebo z konzervy
vejce 1 ks
čedar 100 g
strouhaný
piniové oříšky 50 g
sůl
pepř mletý
slunečnicový olej
na potření
Na omáčku
strouhaný, nebo feta
pesto 1 ČL
Na dokončení
housky 4 ks
celozrnné
salát 4
plátky
bazalka
na ozdobu

1 Zalijte bulgur vroucí vodou a nechte ho 20 minut odpočívat. Slijte a nechte okapat.

2 Na olivovém oleji opékejte zvolna cibuli, česnek a kmín asi 4–6 minut doměkka. Přidejte bulgur a petrželku a míchejte ještě 5 minut. Dejte spolu s ostatními přísadami do kuchyňského robotu a rozmixujte.

3 Vytvořte navlhčenýma rukama ze směsi 4 burgery a dejte je na hodinu nebo přes noc do chladničky.

4 Potřete je slunečnicovým olejem a na rozpálené grilovací pánvi opékejte 4 minuty po každé straně.

5 Promíchejte důkladně přísady na omáčku. Rozkrojte housky a potřete je omáčkou. Poklaďte salátem, burgery, ozdobte fetou, rajčaty, bazalkou a přiklopte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč