0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnový hamburger
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 26
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4247 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 475 g
Tuky 144 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá cool, chutná skvěle, je zdravý a bez masa. Skvělá svačina pro děti do školy. Předpis je rovnou na 4 kousky, protože si ho do práce rádi vezmete taky!

Suroviny

bulgur 90 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
menší kus nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
římský kmín 1 ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, hladkolistá
cizrna 400 g
vařená nebo z konzervy
vejce 1 ks
čedar 100 g
strouhaný
piniové oříšky 50 g
sůl
pepř mletý
slunečnicový olej
na potření
Na omáčku
strouhaný, nebo feta
pesto 1 ČL
Na dokončení
housky 4 ks
celozrnné
salát 4
plátky
bazalka
na ozdobu

1 Zalijte bulgur vroucí vodou a nechte ho 20 minut odpočívat. Slijte a nechte okapat.

2 Na olivovém oleji opékejte zvolna cibuli, česnek a kmín asi 4–6 minut doměkka. Přidejte bulgur a petrželku a míchejte ještě 5 minut. Dejte spolu s ostatními přísadami do kuchyňského robotu a rozmixujte.

3 Vytvořte navlhčenýma rukama ze směsi 4 burgery a dejte je na hodinu nebo přes noc do chladničky.

4 Potřete je slunečnicovým olejem a na rozpálené grilovací pánvi opékejte 4 minuty po každé straně.

5 Promíchejte důkladně přísady na omáčku. Rozkrojte housky a potřete je omáčkou. Poklaďte salátem, burgery, ozdobte fetou, rajčaty, bazalkou a přiklopte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč