Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnový hamburger
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 30
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4247 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 475 g
Tuky 144 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá cool, chutná skvěle, je zdravý a bez masa. Skvělá svačina pro děti do školy. Předpis je rovnou na 4 kousky, protože si ho do práce rádi vezmete taky!

Suroviny

bulgur 90 g
olivový olej 2 PL
menší kus nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
římský kmín 1 ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, hladkolistá
cizrna 400 g
vařená nebo z konzervy
vejce 1 ks
čedar 100 g
strouhaný
piniové oříšky 50 g
sůl
pepř mletý
slunečnicový olej
na potření
Na omáčku
strouhaný, nebo feta
pesto 1 ČL
Na dokončení
housky 4 ks
celozrnné
salát 4
plátky
bazalka
na ozdobu

Postup

1

Zalijte bulgur vroucí vodou a nechte ho 20 minut odpočívat. Slijte a nechte okapat.

2

Na olivovém oleji opékejte zvolna cibuli, česnek a kmín asi 4–6 minut doměkka. Přidejte bulgur a petrželku a míchejte ještě 5 minut. Dejte spolu s ostatními přísadami do kuchyňského robotu a rozmixujte.

3

Vytvořte navlhčenýma rukama ze směsi 4 burgery a dejte je na hodinu nebo přes noc do chladničky.

4

Potřete je slunečnicovým olejem a na rozpálené grilovací pánvi opékejte 4 minuty po každé straně.

5

Promíchejte důkladně přísady na omáčku. Rozkrojte housky a potřete je omáčkou. Poklaďte salátem, burgery, ozdobte fetou, rajčaty, bazalkou a přiklopte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...