Co musí obsahovat dokonalý burger? Nesmí chybět kyprá bulka, která je natolik pevná, aby udržela všechnu potřebnou oblohu, ale zároveň nadýchaná a měkká, placka šťavnatého hovězího, roztékající se sýr, majonéza a... Víte co? Rovnou vám prozradíme celý recept!
Suroviny
Postup
Dejte všechny přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Vytvarujte 4 placky, do každé udělejte uprostřed mírnou prohlubeň. Ta zaručí, že se burger uprostřed během opékání nevyboulí a nebude uprostřed příliš silný. Odložte maso do lednice a mezitím připravte barbecue omáčku.
V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte cibuli a česnek spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita.
Přidejte konzervu krájených rajčat, tmavý třtinový cukr, jablečný ocet, worcesterskou omáčku a rajčatový protlak a nechte na nízkém ohni bublat asi 30 minut do zhoustnutí.
Rozmixujte, případně dosolte a nechte BBQ omáčku vychladnout.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené a stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra, aby se roztekly.
Hamburgerové bulky podélně rozpulte a řezné strany opečte. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní část opečené bulky. Pak na ni položte list salátu a maso. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklopte a pusťte se do jídla!
TIPY & TRIKY
- Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
- Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
- Místo syrové cibule můžete do hamburgeru použít nakládanou červenou cibuli. Výborné jsou i smažené cibulové kroužky.
- Hamburger podávejte s pivem. Hodit se budou papírové ubrousky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )