Co musí mít dokonalý burger? Nesmí chybět šťavnatá masová placka, roztékající se sýr, majonéza, vláčná houska a... Víte co? Rovnou vám rovnou prozradíme celý recept!
Suroviny
Postup
Dejte přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Zlehka zformujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed palcem prohlubeň, aby se při pečení moc nevyboulil. Odložte do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku, pokud nepoužijete kupovanou.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.
Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!
NĚCO NAVÍC
Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale domácí se nic nevyrovná.
V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita. Přidejte 400g konzervu krájených rajčat, 80 g tmavého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a 1 lžíci hustého rajského protlaku a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.
TIPY & TRIKY
- Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
- Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
- Místo červené cibule jsou do hamburgeru výborné smažené cibulové kroužky.
- Hamburger zapíjejte pivem a podávejte s papírovými ubrousky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(49 receptů)
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)