0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dokonalý domácí hamburger
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 648
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5122 kcal
Bílkoviny 373 g
Sacharidy 133 g
Tuky 345 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co musí mít dokonalý burger? Nesmí chybět šťavnatá masová placka, roztékající se sýr, majonéza, vláčná houska a... Víte co? Rovnou vám rovnou prozradíme celý recept!

Suroviny

Na burger
nahrubo, vychlazené
cibule ½ ks
nadrobno
česnek ½ stroužku
drcený
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
hořčice dijonská ½ ČL
worchestrová omáčka 2 ČL
žloutek 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
na potření
Na dokončení
hamburgerová bulka 4 ks
podélně přepůlená
čedar 4 plátky
okurky nakládané 4 ks
na plátky
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
cibule 1 ks
malá, na plátky
hlávkový salát
listy, lze nahradit římským salátem
BBQ omáčka
viz Něco navíc

Postup

1

Dejte přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Zlehka zformujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed palcem prohlubeň, aby se při pečení moc nevyboulil. Odložte do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku, pokud nepoužijete kupovanou.

2

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

3

Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!

NĚCO NAVÍC
Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale domácí se nic nevyrovná.

V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita. Přidejte 400g konzervu krájených rajčat, 80 g tmavého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a 1 lžíci hustého rajského protlaku a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.

TIPY & TRIKY

  • Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
  • Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
  • Místo červené cibule jsou do hamburgeru výborné smažené cibulové kroužky.
  • Hamburger zapíjejte pivem a podávejte s papírovými ubrousky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...