0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalý domácí hamburger

Dokonalý domácí hamburger
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Dokonalý domácí hamburger

4.2/5 Počet hodnocení: 631
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5122 kcal
Bílkoviny 373 g
Sacharidy 133 g
Tuky 345 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co musí mít dokonalý burger? Nesmí chybět šťavnatá masová placka, roztékající se sýr, majonéza, vláčná houska a... Víte co? Rovnou vám rovnou prozradíme celý recept!

Suroviny

Na burger
nahrubo, vychlazené
cibule ½ ks
nadrobno
česnek ½ stroužku
drcený
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
hořčice dijonská ½ ČL
worchestrová omáčka 2 ČL
žloutek 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
na potření
Na dokončení
hamburgerová bulka 4 ks
podélně přepůlená
čedar 4 plátky
okurky nakládané 4 ks
na plátky
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
cibule 1 ks
malá, na plátky
hlávkový salát
listy, lze nahradit římským salátem
BBQ omáčka
viz Něco navíc

Postup

1

Dejte přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Zlehka zformujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed palcem prohlubeň, aby se při pečení moc nevyboulil. Odložte do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku, pokud nepoužijete kupovanou.

2

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

3

Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!

NĚCO NAVÍC
Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale domácí se nic nevyrovná.

V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita. Přidejte 400g konzervu krájených rajčat, 80 g tmavého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a 1 lžíci hustého rajského protlaku a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.

TIPY & TRIKY

  • Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
  • Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
  • Místo červené cibule jsou do hamburgeru výborné smažené cibulové kroužky.
  • Hamburger zapíjejte pivem a podávejte s papírovými ubrousky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč