Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

česnek sušený
pepř bílý
sůl
olivový olej
vinný ocet bílý

Postup

1

Nahrubo nastrouhaná salátová okurka pokojové teploty, vymačkat přebytečnou šťávu. Smíchat s jogurtem. Přidat sušený česnek dle chuti, ale tzatziki by nemělo být silně česnekové.

2

Nechám stát cca 10 min., česnek rozvine svoji chuť.

3

Vmíchám špetku bílého pepře, 1 lžičku olivového oleje, 1 - 1 1/2 lžíce vinného octa, 1 lžičku kopu a dle chuti dosolím.

4

Nechám vychladit. podávám s bílým pečivem. Nejlepší s francouzskou bagetou, nebo opečeným toastovým chlebem. Tzatziky by nemělo být tekuté, lehce roztíratelné.

Foto:Pexels.com

Autor: kotrmon