Krémový okurkový těstovinový salát

Krémový okurkový těstovinový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 149 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obstojí jako hlavní jídlo v teplých dnech, ale je skvělý i jako osvěžující příloha, třeba ke grilovanému masu.

Související recepty

Suroviny

cibule bílá 0.5 ks
nakrájená na tenké plátky a rozdělená
těstoviny 250 g
penne rigate nebo jiné krátké těstoviny
okurka 1 ks
NA ZÁLIVKU
zakysaná smetana 200 g
majonéza 3 PL
krupicový cukr 1 ČL
sůl 0.5 ČL
+ na vaření těstovin
kopr 2 PL
nasekaného čerstvého + na ozdobení
vinný ocet bílý 2 PL
1–2 lžíce
pepř
čerstvě mletý

V misce promíchejte přísady na zálivku a odložte. Cibuli dejte do misky se studenou vodou (viz Něco navíc). Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.

2 Okurku rozřízněte napůl, pomocí lžíce vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na tenké plátky.

3 Cibuli sceďte a osušte papírovou utěrkou.

4 Smíchejte všechny přísady a připravenou zálivku a nechte asi 45 minut rozležet. Pak podávejte, ozdobené koprem.

NĚCO NAVÍC
Když cibuli namočíte, trochu se tím zmírní její štiplavost, ale křupavost zůstane zachována.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit