Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový okurkový těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 149 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obstojí jako hlavní jídlo v teplých dnech, ale je skvělý i jako osvěžující příloha, třeba ke grilovanému masu.

Suroviny

nakrájená na tenké plátky a rozdělená
těstoviny 250 g
penne rigate nebo jiné krátké těstoviny
NA ZÁLIVKU
majonéza 3 PL
sůl ½ ČL
+ na vaření těstovin
kopr 2 PL
nasekaného čerstvého + na ozdobení
vinný ocet bílý 2 PL
1–2 lžíce
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V misce promíchejte přísady na zálivku a odložte. Cibuli dejte do misky se studenou vodou (viz Něco navíc). Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.

2

Okurku rozřízněte napůl, pomocí lžíce vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na tenké plátky.

3

Cibuli sceďte a osušte papírovou utěrkou.

 
4

Smíchejte všechny přísady a připravenou zálivku a nechte asi 45 minut rozležet. Pak podávejte, ozdobené koprem.

NĚCO NAVÍC
Když cibuli namočíte, trochu se tím zmírní její štiplavost, ale křupavost zůstane zachována.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...