0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový okurkový těstovinový salát

Krémový okurkový těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémový okurkový těstovinový salát

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 149 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obstojí jako hlavní jídlo v teplých dnech, ale je skvělý i jako osvěžující příloha, třeba ke grilovanému masu.

Suroviny

cibule bílá ½ ks
nakrájená na tenké plátky a rozdělená
těstoviny 250 g
penne rigate nebo jiné krátké těstoviny
okurka 1 ks
NA ZÁLIVKU
zakysaná smetana 200 g
majonéza 3 PL
krupicový cukr 1 ČL
sůl ½ ČL
+ na vaření těstovin
kopr 2 PL
nasekaného čerstvého + na ozdobení
vinný ocet bílý 2 PL
1–2 lžíce
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V misce promíchejte přísady na zálivku a odložte. Cibuli dejte do misky se studenou vodou (viz Něco navíc). Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.

2

Okurku rozřízněte napůl, pomocí lžíce vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na tenké plátky.

3

Cibuli sceďte a osušte papírovou utěrkou.

 
4

Smíchejte všechny přísady a připravenou zálivku a nechte asi 45 minut rozležet. Pak podávejte, ozdobené koprem.

NĚCO NAVÍC
Když cibuli namočíte, trochu se tím zmírní její štiplavost, ale křupavost zůstane zachována.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč