Rýžový kuba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2598 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 472 g
Tuky 51 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbový kuba může mít i velmi nápadité využití! Dokazuje to paní Hana Hrbková, maminka naší fotografky. Kroupy nahrazuje rýží a podává ho celoročně jako přílohu k masům.

Suroviny

rýže 500 g
např. divoká
cibule 5 ks
houby 500 g
mražené nebo 4 hrsti sušených
česnek 7 stroužků
majoránka (drhnutá) 1 hrst
sádlo 3 PL
+ trochu na vymazání pekáče
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

2 Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte tři lžíce sádla a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku; promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3 Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem to podávat jako hlavní jídlo, bylo to sice dobré, ale takové "hladové". Nicméně druhý den jsem zbytek použila jako přílohu k masu a bylo to vynikající. Zase jedna zvláštní příloha do sbírky!

Obchod Apetit