Rýžový kuba

Rýžový kuba

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 460 g
Tuky 50 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Houbový kuba může mít i velmi nápadité využití! Dokazuje to paní Hana Hrbková, maminka naší fotografky. Kroupy nahrazuje rýží a podává ho celoročně jako přílohu k masům.

Suroviny

rýže 500 g
např.divoká
cibule 5 ks
houby 500 g
mražené nebo 4 hrsti sušených
česnek 7 stroužků
majoránka (drhnutá) hrst
sádlo 3 PL
a trochu na vymazání pekáče
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte tři lžíce sádla a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku; promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3. Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte. 

Obchod Apetit