0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžový kuba s ořechovým olejem

Rýžový kuba s ořechovým olejem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3340 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 501 g
Tuky 102 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický staročeský vánoční recept v moderní úpravě.

Suroviny

sušené houby 4 hrsti
rýže basmati 500 g
olivový olej 7 PL
cibule 4 ks
větší
česnek 7 stroužků
majoránka (drhnutá) 4 ČL
libeček 3 ČL
sušený
sůl
pepř
olej z vlašských ořechů
vlašské ořechy
libeček
čerstvý

1 Čtyři hrsti sušených hub na několik minut spařte horkou vodou. Rýži uvařte podle návodu na obalu.

Na pánvi rozpalte 7 lžic olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájené 4 větší cibule, přihoďte 7 prolisovaných stroužků česneku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut duste. Přihoďte 4 vrchovaté lžičky sušené majoránky a 3 lžičky sušeného libečku; promíchejte, osolte a opepřete.

3 Ke směsi přidejte rýži, pár kapek oleje z vlašských ořechů a čtvrt hodiny zapékejte při 180 °C. Před podáváním znovu pokapejte olejem, ozdobte vlašskými ořechy a čerstvým libečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit