Klasický staročeský vánoční recept v moderní úpravě.
Suroviny
sušené houby
4
hrsti
rýže basmati
500
g
olivový olej
7
PL
cibule
4
ks
větší
česnek
7
stroužků
majoránka (drhnutá)
4
ČL
libeček
3
ČL
sušený
sůl
pepř
olej z vlašských ořechů
vlašské ořechy
libeček
čerstvý
1 Čtyři hrsti sušených hub na několik minut spařte horkou vodou. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
2 Na pánvi rozpalte 7 lžic olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájené 4 větší cibule, přihoďte 7 prolisovaných stroužků česneku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut duste. Přihoďte 4 vrchovaté lžičky sušené majoránky a 3 lžičky sušeného libečku; promíchejte, osolte a opepřete.
3 Ke směsi přidejte rýži, pár kapek oleje z vlašských ořechů a čtvrt hodiny zapékejte při 180 °C. Před podáváním znovu pokapejte olejem, ozdobte vlašskými ořechy a čerstvým libečkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15 bezlepkových jídel, která připravíte z běžných surovin(15 receptů)
- 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(55 receptů)