Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový kuba s ořechovým olejem

Rýžový kuba s ořechovým olejem

4.9/5 Počet hodnocení: 77
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3340 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 501 g
Tuky 102 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický staročeský vánoční recept v moderní úpravě.

Suroviny

rýže basmati 500 g
olivový olej 7 PL
větší
česnek 7 stroužků
majoránka (drhnutá) 4 ČL
libeček 3 ČL
sušený
sůl
pepř
olej z vlašských ořechů
libeček
čerstvý

Postup

1

Čtyři hrsti sušených hub na několik minut spařte horkou vodou. Rýži uvařte podle návodu na obalu.

2

Na pánvi rozpalte 7 lžic olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájené 4 větší cibule, přihoďte 7 prolisovaných stroužků česneku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut duste. Přihoďte 4 vrchovaté lžičky sušené majoránky a 3 lžičky sušeného libečku; promíchejte, osolte a opepřete.

3

Ke směsi přidejte rýži, pár kapek oleje z vlašských ořechů a čtvrt hodiny zapékejte při 180 °C. Před podáváním znovu pokapejte olejem, ozdobte vlašskými ořechy a čerstvým libečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...