0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuba s dvojími houbami

Kuba s dvojími houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuba s dvojími houbami

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1161 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 137 g
Tuky 45 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená tradice houbového kuby, do které přijdou jak čerstvé, tak sušené houby.

Suroviny

sušené houby 60 g
kroupy 300 g
střední
vepřové sádlo 40 g
lze nahradit husím + trocha na vymaštění pekáče a na pokropení před pečením
cibule 2 ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 ČL
drcený
houby 200 g
čerstvé či mražené hřiby, hlíva, žampiony
česnek 5 stroužků
drcených
majoránka (drhnutá) 2 ČL
petrželka
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Sušené houby zalijte v hrnci 250ml vroucí vody a 30–45 minut nechte stát přikryté, aby změkly.

2

Kroupy operte ve studené vodě.

3

V kastrolu na polovině sádla opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita, pak přidejte kroupy a míchejte další 2 minuty. Osolte, okmínujte, zalijte sušenými houbami i s nálevem a dolijte vodou tak, aby byly kroupy potopené. Přiklopte a uvařte doměkka.

4

Troubu předehřejte na 180°C.

5

Čerstvé houby nakrájejte na plátky a opékejte na zbylém sádle asi 10 minut. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

6

Kubu vsypte do vymaštěného pekáče nebo 6-8 ohnivzdorných misek, pokropte rozpuštěným sádlem a zapékejte zhruba 25 minut. Podávejte ozdobené petrželkou.

Související články

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?

Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....
Houby aneb co dělat s plným košíkem hub
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit