Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuba s dvojími houbami

Vylepšená tradice

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ namočení hub
PT25M
Pečení 0:25
Česká

Ingredience

    • 60 g sušených hub
    • 300 g středních krup
    • 40 g vepřového nebo husího sádla + trocha na vymaštění pekáče a na pokropení před pečením
    • 2 větší cibule, nakrájené na plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 200 g čerstvých či mražených hub (hřiby, hlíva, žampiony)
    • 5 stroužků česneku, drcených
    • 1–2 lžičky nasekané majoránky
    • čerstvá petrželka na ozdobení

Příprava jídla

1 Sušené houby zalijte v hrnci 250ml vroucí vody a 30–45 minut nechte stát přikryté, aby změkly. Kroupy operte ve studené vodě. V kastrolu na polovině sádla opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita, pak přidejte kroupy a míchejte další 2 minuty. Osolte, okmínujte, zalijte sušenými houbami i s nálevem a dolijte vodou tak, aby byly kroupy potopené. Přiklopte a uvařte doměkka. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Čerstvé houby nakrájejte na plátky a opékejte na zbylém sádle asi 10 minut. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

3 Kubu vsypte do vymaštěného pekáče nebo 6-8 ohnivzdorných misek, pokropte rozpuštěným sádlem a zapékejte zhruba 25 minut. Podávejte ozdobené petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční trojboj

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Losos plněný špenátem a krevetami

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Rozmáčknuté brambůrky

Luxusní kaše s pórkem

Bramborový salát s kapií

Koláč se zeleninou

Vánoční trifle

Přidat komentář