Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuba s dvojími houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1161 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 137 g
Tuky 45 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená tradice houbového kuby, do které přijdou jak čerstvé, tak sušené houby.

Suroviny

kroupy 300 g
střední
vepřové sádlo 40 g
lze nahradit husím + trocha na vymaštění pekáče a na pokropení před pečením
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 ČL
drcený
houby 200 g
čerstvé či mražené hřiby, hlíva, žampiony
česnek 5 stroužků
drcených
majoránka (drhnutá) 2 ČL
petrželka
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Sušené houby zalijte v hrnci 250ml vroucí vody a 30–45 minut nechte stát přikryté, aby změkly.

2

Kroupy operte ve studené vodě.

3

V kastrolu na polovině sádla opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita, pak přidejte kroupy a míchejte další 2 minuty. Osolte, okmínujte, zalijte sušenými houbami i s nálevem a dolijte vodou tak, aby byly kroupy potopené. Přiklopte a uvařte doměkka.

4

Troubu předehřejte na 180°C.

5

Čerstvé houby nakrájejte na plátky a opékejte na zbylém sádle asi 10 minut. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

6

Kubu vsypte do vymaštěného pekáče nebo 6-8 ohnivzdorných misek, pokropte rozpuštěným sádlem a zapékejte zhruba 25 minut. Podávejte ozdobené petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...