0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuba s dvojími houbami

Kuba s dvojími houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuba s dvojími houbami

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1161 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 137 g
Tuky 45 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená tradice houbového kuby, do které přijdou jak čerstvé, tak sušené houby.

Suroviny

sušené houby 60 g
kroupy 300 g
střední
vepřové sádlo 40 g
lze nahradit husím + trocha na vymaštění pekáče a na pokropení před pečením
cibule 2 ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 ČL
drcený
houby 200 g
čerstvé či mražené hřiby, hlíva, žampiony
česnek 5 stroužků
drcených
majoránka (drhnutá) 2 ČL
petrželka
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Sušené houby zalijte v hrnci 250ml vroucí vody a 30–45 minut nechte stát přikryté, aby změkly.

2

Kroupy operte ve studené vodě.

3

V kastrolu na polovině sádla opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita, pak přidejte kroupy a míchejte další 2 minuty. Osolte, okmínujte, zalijte sušenými houbami i s nálevem a dolijte vodou tak, aby byly kroupy potopené. Přiklopte a uvařte doměkka.

4

Troubu předehřejte na 180°C.

5

Čerstvé houby nakrájejte na plátky a opékejte na zbylém sádle asi 10 minut. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

6

Kubu vsypte do vymaštěného pekáče nebo 6-8 ohnivzdorných misek, pokropte rozpuštěným sádlem a zapékejte zhruba 25 minut. Podávejte ozdobené petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč