Kuba s dvojími houbami

Kuba s dvojími houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuba s dvojími houbami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1161 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 137 g
Tuky 45 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená tradice houbového kuby, do které přijdou jak čerstvé, tak sušené houby.

Suroviny

sušené houby 60 g
kroupy 300 g
střední
vepřové sádlo 40 g
lze nahradit husím + trocha na vymaštění pekáče a na pokropení před pečením
cibule 2 ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 ČL
drcený
houby 200 g
čerstvé či mražené hřiby, hlíva, žampiony
česnek 5 stroužků
drcených
majoránka (drhnutá) 2 ČL
petrželka
čerstvá, na ozdobení

1 Sušené houby zalijte v hrnci 250ml vroucí vody a 30–45 minut nechte stát přikryté, aby změkly. Kroupy operte ve studené vodě. V kastrolu na polovině sádla opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita, pak přidejte kroupy a míchejte další 2 minuty. Osolte, okmínujte, zalijte sušenými houbami i s nálevem a dolijte vodou tak, aby byly kroupy potopené. Přiklopte a uvařte doměkka. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Čerstvé houby nakrájejte na plátky a opékejte na zbylém sádle asi 10 minut. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

3 Kubu vsypte do vymaštěného pekáče nebo 6-8 ohnivzdorných misek, pokropte rozpuštěným sádlem a zapékejte zhruba 25 minut. Podávejte ozdobené petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit