Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 144 g
Tuky 50 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavější variantu už nenajdete! Když navíc těsně před pečením vytvoříte na horní vrstvě krupek ozdobné vlnky (dobře to jde pomocí lžíce), bude vypadat doslova neodolatelně.

Suroviny

kroupy 300 g
menší krupky
česnek 5 stroužků
majoránka (drhnutá) 3 ČL
sůl
kmín 1 ČL
najemno nakrájené
pepř
sůl

Postup

1

Tři až čtyři hrsti sušených hub na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; 300 g menších krupek propláchněte vodou a pak je spolu s 5 prolisovanými stroužky česneku, 3 lžičkami sušené majoránky, solí, 1 lžičkou kmínu a lžící sádla uvařte v půl litru vody doměkka. 1–2 najemno nakrájené cibule osmahněte v pánvi na 2 lžících sádla, přidejte houby, kmín, pepř i sůl a asi pět minut duste.

2

A začněte vrstvit! Do vymazaného pekáčku dejte nejprve vrstvu uvařených krupek, pak vrstvu vařených hub, poté opět krupky, znovu houby a tak dále. Poslední vrstvu musí tvořit vařené krupky. Ty na závěr pokropte rozpuštěným sádlem a asi dvacet pět minut pečte při 180 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...