Suroviny
mléko
1
l
máslo
50
g
a trocha na vymazání
rýže
140
g
spařená
vejce
4
ks
bílky a žloutky zvlášť
moučkový cukr
50
g
citron
1
ks
bio
vanilkový lusk
1
ks
podélně rozpůlený
strouhanka
20
g
sůl
mouka
na vysypání formy
Postup
1
Přiveďte k varu mléko, máslo, špetku soli a vanilku.
2
Přidejte rýži a vařte ji tak dlouho, až se do ní vsákne všechno mléko. Nechte zchladnout.
3
Žloutky utřete s cukrem a nastrouhejte k nim trochu citronové kůry. Přidejte rýži a promíchejte.
4
Bílky vyšlehejte dotuha a spolu se strouhankou je přimíchejte k rýži.
5
Hmotu dejte do kastrolku nebo pekáčku vymaštěného máslem a vysypaného moukou a v troubě vyhřáté na 180C pečte půl hodiny.