Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2158 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 396 g
Tuky 25 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce čerstvé i mražené...

Související články

Suroviny

brambory 700 g
mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl 1 ČL
vejce 2 ks
menší
švestky 750 g
zakysaná smetana
k podávání
mák mletý
k podávání
moučkový cukr
k podávání
perník
strouhaný, k podávání

1 Uvařte 700 g brambor ve slupce, vychladlé oloupejte, prolisujte a smíchejte s cca 250 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli a 2 menšími vejci. Vypracujte tužší těsto, ihned ho vyválejte, nakrájejte na čtverečky, naplňte švestkami (cca 750 g). Důkladně dlaněmi zaoblete. V osolené vodě vařte cca 5 minut. Jezte se zakysanou smetanou, sypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Anonym

Tak tyhle knedlíky se švestkama jsou valašské tradiční jídlo. Na podzim se vařily často a jedly polité čerstvou sladkou smetanou a posypané cukrem. Říkalo se jim šišky s trnkama. Dita

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit