0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Bramborové knedlíky se švestkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2158 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 396 g
Tuky 25 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce čerstvé i mražené...

Suroviny

brambory 700 g
mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl 1 ČL
vejce 2 ks
menší
k podávání
mák mletý
k podávání
moučkový cukr
k podávání
perník
strouhaný, k podávání

Postup

1

Uvařte 700 g brambor ve slupce, vychladlé oloupejte, prolisujte a smíchejte s cca 250 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli a 2 menšími vejci. Vypracujte tužší těsto,

2

ihned ho vyválejte, nakrájejte na čtverečky, naplňte švestkami (cca 750 g). Důkladně dlaněmi zaoblete.

3

V osolené vodě vařte cca 5 minut. Jezte se zakysanou smetanou, sypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Anonym

Tak tyhle knedlíky se švestkama jsou valašské tradiční jídlo. Na podzim se vařily často a jedly polité čerstvou sladkou smetanou a posypané cukrem. Říkalo se jim šišky s trnkama. Dita

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč