Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky se švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 41
Více než dvě hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2158 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 396 g
Tuky 25 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat ovoce, ať už čerstvé nebo mražené. A co teprve ty vyrobené z bramborového těsta? Nemusíte čekat, až vykynou, a navíc jsou jemné a s mákem naprosto fantastické. Švestkové knedlíky stejně dobře chutnají s nastrouhaným perníkem nebo pracharandou.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl 1 ČL
vejce 2 ks
menší
k podávání
mák mletý
k podávání
k podávání

Postup

1

Uvařte 700 g brambor ve slupce, vychladlé oloupejte, prolisujte a smíchejte s cca 250 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli a 2 menšími vejci. Vypracujte tužší těsto.

2

Bramborové těsto ihned vyválejte, nakrájejte na čtverečky, naplňte švestkami (cca 750 g). Důkladně dlaněmi zaoblete.

3

V osolené vodě vařte cca 5 minut. Servírujte se zakysanou smetanou, sypané mletým mákem s moučkovým cukrem či strouhaným perníkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

12.09.2009 22:53
Tak tyhle knedlíky se švestkama jsou valašské tradiční jídlo. Na podzim se vařily často a jedly polité čerstvou sladkou smetanou a posypané cukrem. Říkalo se jim šišky s trnkama. Dita

Apetit magazín