Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené francouzské tousty z croissantů s krémem z ricotty
Pečené francouzské tousty z croissantů s krémem z ricotty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené francouzské tousty z croissantů s krémem z ricotty

3/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na 8 croissantů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5610 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 434 g
Tuky 353 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Od začátku bylo jasné, že kombinace croissantů a francouzských toustů bude chuťový zázrak. Výsledek předčil očekávání.

Suroviny

vejce 4 ks
prošlehaná
mléko 250 ml
plnotučné
Baileys nebo jiný oblíbený likér (lze použít i rum)
dřeň vyškrábnutá
kardamom 1 špetka
mletý
sůl ½ ČL
nejlépe den staré pečivo
rozpuštěné + navíc na vymazání plechu
hnědý cukr 2 PL
K podávání
ricotta 250 g
40%, ušlehaná
dřeň vyškrábnutá nebo 1 balíček vanilkového cukru
ovoce
čerstvé podle chuti a sezony (my použili maliny)
na poprášení
podle chuti

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. Plech vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. 

2

Ve větší misce společně prošlehejte vejce, mléko, likér, dřeň z vanilkového lusku, kardamom a sůl.

3

Každý croissant namočte do připravené směsi a nechte jej z každé strany asi minutu absorbovat tekutinu. Poté croissanty rozložte na připravený plech a potřete trochou zbylé tekutiny. Pečte asi 20 minut dozlatova.

4

Smíchejte máslo, cukr a javorový sirup a hotovou směs rovnoměrně rozdělte lžící na croissanty. Pečte dalších 5–10 minut, dokud není povrch croissantů krásně zkaramelizovaný.

5

Ricottu smíchejte s ušlehanou smetanou a vanilkou či vanilkovým cukrem.

6

Teplé croissanty podélně rozkrojte, naplňte krémem a ovocem. Podávejte pocukrované a zalité javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Croissanty můžete připravit večer předem: namočené a rozložené na plechu je přikryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice. Ráno pouze nechte dojít na pokojovou teplotu a zapečte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč