Od začátku bylo jasné, že kombinace croissantů a francouzských toustů bude chuťový zázrak. Výsledek předčil očekávání.
Suroviny
Postup
Troubu vyhřejte na 180°C. Plech vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem.
Ve větší misce společně prošlehejte vejce, mléko, likér, dřeň z vanilkového lusku, kardamom a sůl.
Každý croissant namočte do připravené směsi a nechte jej z každé strany asi minutu absorbovat tekutinu. Poté croissanty rozložte na připravený plech a potřete trochou zbylé tekutiny. Pečte asi 20 minut dozlatova.
Smíchejte máslo, cukr a javorový sirup a hotovou směs rovnoměrně rozdělte lžící na croissanty. Pečte dalších 5–10 minut, dokud není povrch croissantů krásně zkaramelizovaný.
Ricottu smíchejte s ušlehanou smetanou a vanilkou či vanilkovým cukrem.
Teplé croissanty podélně rozkrojte, naplňte krémem a ovocem. Podávejte pocukrované a zalité javorovým sirupem.
NĚCO NAVÍC
Croissanty můžete připravit večer předem: namočené a rozložené na plechu je přikryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice. Ráno pouze nechte dojít na pokojovou teplotu a zapečte.