0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Roláda s mangem a s maracujou

Roláda s mangem a s maracujou

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1192 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 230 g
Tuky 6 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká exotika s minimem kalorií

Suroviny

bílek 3 ks
krupicový cukr 175 g
mouka kukuřičná 1 PL
vrchovatá
ocet 1 ČL
bílkovinný vanilkový prášek 1 ČL
moučkový cukr
na poprášení
jogurt bílý 200 g
nízkotučný
mango 1 ks
oloupané, vypeckované, nakrájené na kostičky
mučenka 1 ks
pouze dužina
Na ozdobení
moučkový cukr
mochyně
několik plodů

1 Předehřejte si troubu na 150 °C/130°C (horkovzdušná). Papírem na pečení vyložte plech o velikosti cca 23 x 33 cm. Bílky vyšlehejte do pěny. Pomalu do pěny vešlehejte krupicový cukr, dokud sníh neztuhne a nebude vypadat leskle. Smíchejte ocet, vanilkový prášek a kukuřičnou mouku a také je vmíchejte do bílků.

2 Sníh opatrně vyrovnejte do jedné rovnoměrné vrstvy po dně plechu. Pečte 30 minut, dokud povrch sněhu neztuhne.

3 Vyndejte z trouby a přikryjte navlhčeným pečicím papírem. Po 10 minutách sejměte navlhčený papír a korpus překlopte (spodkem nahoru) na pečicí papír, který jste posypali moučkovým cukrem.

4 Korpus potřete vrstvou jogurtu a do něj rozložte kousky manga a dužninu z marakuji. Pomocí papíru roládu opatrně srolujte, papír odstraňte. Spoj rolády by měl být ve spodní části. Podle chuti ještě poprašte moučkovým cukrem a ozdobte plody mochyně.

NĚCO NAVÍC: Roládu skvěle doplní malinová omáčka. Její příprava je blesková: rozmixujte pár mražených nebo čerstvých malin s vanilkovým cukrem a propasírujte je přes sítko.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit