0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Roláda s mangem a s maracujou

Roláda s mangem a s maracujou

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1192 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 230 g
Tuky 6 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká exotika s minimem kalorií

Suroviny

krupicový cukr 175 g
vrchovatá
ocet 1 ČL
bílkovinný vanilkový prášek 1 ČL
moučkový cukr
na poprášení
nízkotučný
mango 1 ks
oloupané, vypeckované, nakrájené na kostičky
pouze dužina
Na ozdobení
moučkový cukr
několik plodů

1 Předehřejte si troubu na 150 °C/130°C (horkovzdušná). Papírem na pečení vyložte plech o velikosti cca 23 x 33 cm. Bílky vyšlehejte do pěny. Pomalu do pěny vešlehejte krupicový cukr, dokud sníh neztuhne a nebude vypadat leskle. Smíchejte ocet, vanilkový prášek a kukuřičnou mouku a také je vmíchejte do bílků.

2 Sníh opatrně vyrovnejte do jedné rovnoměrné vrstvy po dně plechu. Pečte 30 minut, dokud povrch sněhu neztuhne.

3 Vyndejte z trouby a přikryjte navlhčeným pečicím papírem. Po 10 minutách sejměte navlhčený papír a korpus překlopte (spodkem nahoru) na pečicí papír, který jste posypali moučkovým cukrem.

4 Korpus potřete vrstvou jogurtu a do něj rozložte kousky manga a dužninu z marakuji. Pomocí papíru roládu opatrně srolujte, papír odstraňte. Spoj rolády by měl být ve spodní části. Podle chuti ještě poprašte moučkovým cukrem a ozdobte plody mochyně.

NĚCO NAVÍC: Roládu skvěle doplní malinová omáčka. Její příprava je blesková: rozmixujte pár mražených nebo čerstvých malin s vanilkovým cukrem a propasírujte je přes sítko.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč