Suroviny
pórek
2
ks
mouka
1
PL
vývar hovězí
1
kostka
pepř
sůl
Postup
1
Pórky nakrájíme na kolečka (jen bílé části) a ty pak rozdělíme na jednotlivé vrstvy. V teflonové pánvi rozpustíme trochu másla a dáme pórek osmahnout aby změkl ale nesmí moc ztmavnout.
2
Zasypeme moukou a opražíme (mouka je na zahuštění polévky). Vedle v kastrolu si připravíme vývar z jedné nebo dvou kostek masoxu.
3
Přidáme osmahutý pórek, bobkový list, pepř a nové koření a případně ještě trochu dosolíme.
4
Nakonec necháme provařit se smetanou a můžeme podávat. My máme tuhle polévku rádi opravdu hustou, takže dáváme pórku co nejvíc klidně dva i tři 4cm tlusté pórky.
Foto: Pexels.com