Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórková polévka se smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 644 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 75 g
Tuky 25 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórková polévka se smetanou je naprosto bez lepku. Právě rozmixovaná zelenina tuto polévku zdravě zahustí. Zjemnit ji můžete jako my smetanou a navíc jí ozvláštnit opečenými chlebovými krutony. Krémová zeleninová polévka přijde vhod jako sytá zeleninová večeře nebo tradiční chod před hlavním jídlem.

Suroviny

pórek 1 ks
vývar zeleninový 750 ml
na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
podle chuti

Postup

1

Jeden pórek pokrájejte na kolečka, bílé části nechte v hrnci změknout na 2 lžících másla.

2

Zalijte 750 ml zeleninového vývaru a vhoďte zbylý pórek, 2–3 brambory, na kostky, a vařte 20 minut.

3

Polovinu polévky rozmixujte, vraťte zpět, osolte a opepřete, přilijte smetanu a prohřejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

24.11.2014 12:07

Naprosto jednoduchá a dokonalá polévka :) děkuji.

20.10.2015 11:18

My také :)

Apetit magazín