„Recept na tuhle polévku jsem se naučila v Itálii. Pórková polévka s parmazánem chutná celé naší rodině, a tak ji vaříme velmi často,“ napsala nám čtenářka Pavla Kolková z Ostravy-Zábřehu.
Postup
1
Pórek nakrájejte na kolečka, propláchněte a důkladně osušte.
2
Pak ho krátce opečte na másle.
3
Přidejte krupici a za stálého míchání krátce osmahněte.
4
Přilijte zeleninový vývar a 15–20 minut nechte vařit. Pozor, aby vám polévka z hrnce neutekla.
5
V misce si rozmíchejte vejce s parmazánem a 1–2 lžíce studené vody.
6
Polévku odstavte z plamene a vmíchejte do ní vaječno-sýrovou směs.
7
Podle chuti dosolte a podávejte.
Komentáře
Krupici jsem v italském duchu nahradila krupicí kukuřičnou (polentou). Je výborná!
Jednoducha, rychla a moc dobra polevka, varime pravidelne. :)