0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 181
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 799 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 65 g
Tuky 33 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept na tuhle polévku jsem se naučila v Itálii. Pórková polévka s pamazánem chutná celé naší rodině, a tak ji vaříme velmi často,“ napsala nám čtenářka Pavla Kolková z Ostravy-Zábřehu. 

Suroviny

pórek 1 ks
máslo 1 PL
krupice 1,5 PL
vývar zeleninový 1 l
nebo voda
vejce 1 ks
parmazán 2,5 PL
strouhaný
sůl

Postup

1

Pórek nakrájejte na kolečka, propláchněte a důkladně osušte.

2

Pak ho krátce opečte na másle.

3

Přidejte krupici a za stálého míchání krátce osmahněte.

4

Přilijte zeleninový vývar a 15–20 minut nechte vařit. Pozor, aby vám polévka z hrnce neutekla.

5

V misce si rozmíchejte vejce s parmazánem a 1–2 lžíce studené vody.

6

Polévku odstavte z plamene a vmíchejte do ní vaječno-sýrovou směs.

7

Podle chuti dosolte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Komentáře

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč