Na slavnostní tabuli se bude tahle polévka krásně vyjímat, špenát jí dodá barvu a petrželka a citronová kůra svěžest.
Suroviny
Postup
V hrnci na másle opékejte pórek, řapíkatý celer a česnek asi 4 minuty, až změknou. Vmíchejte bramboru, tymián, bobkový list, osolte, opepřete a zalijte vývarem a smetanou. Přiveďte k varu, částečně přiklopte a vařte 10 minut.
Pak odstraňte tymián a bobkový list. Přidejte petrželku a špenát a promíchejte, aby zavadly. Rozmixujte dohladka a dochuťte.
Mezitím si připravte krutony. Rozpusťte v pánvi máslo a zprudka na něm 4–5 minut opékejte ciabattu dozlatova.
Potom krutony promíchejte s citronovou šťávou a kůrou. Polévku rozdělte do talířů, posypte krutony a petrželkou a můžete ji ještě ozdobit pár lístky špenátu. Pokapejte trochou horkého másla a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- 6 receptů pro barevné a svěží stědrovečerní menu(6 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Kopřiva, petrželka a pažitka: 24 receptů, ve kterých hrají prim tyto bylinky (24 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )