Tatarák s červenou řepou

Tatarák s červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 313 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 16 g
Tuky 23 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Tatarák mám rád ve všech možných úpravách. Je rychlý na přípravu, ale musíte si dát záležet na dochucení. Tahle verze je pro mě ze všech nejlepší – když mám po ruce čerstvý lanýž, nastrouhám ho ještě navrch. To je pak teprve zážitek,“ prozrazuje Martin Tino Hrnčiar z Forbidden Taste. 

Suroviny

červená řepa 1 ks
menší
olivový olej 1 PL
navíc 1 lžička
200 g
telecí svíčková
lanýžový olej 1 ČL
navíc na přelití
sůl mořská
možno i vločková
nakládaný pepř 0.5 ČL
nasekaný, navíc pár kusliček na ozdobení
šalotka 0.5 ks
nadrobno
0.5 ČL
hrubozrná hořčice
0.5 ČL
dobrý kečup
worcesterská omáčka 0.5 ČL
nemusí být
parmazán 1 ČL
najemno nastrouhaný
koňak 0.5 ČL
např. Rémy Martin XO Excelence
parmazán
hoblinka na ozdobení
bageta
opečené tousty k podávání

1 Troubu předehřejte na 170°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o hraně 0,5cm. Promíchejte ji s olivovým olejem, rozprostřete na plech a dejte péct. Pečte zhruba 20–30 minut, dokud nezměkne. Nechte vychladnout.

2 Svíčkovou naškrábejte nebo nasekejte najemno, dejte do misky a přidejte 1 lžičku olivového oleje, sůl, zelený pepř, šalotku, hořčici, kečup a případně worcester. Přisypte parmazán a část řepy a promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Nakonec vmíchejte koňak a případně dochuťte solí.

3 Tatarák podávejte ozdobený hoblinkami parmazánu, kuličkami zeleného pepře, přelitý lanýžovým olejem a posypaný zbylou červenou řepou. Doplňte toustíky a skleničkou koňaku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit