0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tatarák s červenou řepou

Tatarák s červenou řepou

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 547 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 17 g
Tuky 31 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tatarák mám rád ve všech možných úpravách. Je rychlý na přípravu, ale musíte si dát záležet na dochucení. Tahle verze je pro mě ze všech nejlepší – když mám po ruce čerstvý lanýž, nastrouhám ho ještě navrch. To je pak teprve zážitek,“ prozrazuje Martin Tino Hrnčiar z Forbidden Taste. 

Suroviny

červená řepa 1 ks
menší
olivový olej 1 PL
navíc 1 lžička
svíčková 200 g
telecí
lanýžový olej 1 ČL
navíc na přelití
sůl mořská
možno i vločková
nakládaný pepř 0.5 ČL
nasekaný, navíc pár kusliček na ozdobení
šalotka 0.5 ks
nadrobno
hořčice hrubozrnná 0.5 ČL
kečup 0.5 ČL
worcesterská omáčka 0.5 ČL
nemusí být
parmazán 1 ČL
najemno nastrouhaný
koňak 0.5 ČL
např. Rémy Martin XO Excelence
parmazán
hoblinka na ozdobení
bageta
opečené tousty k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o hraně 0,5cm. Promíchejte ji s olivovým olejem, rozprostřete na plech a dejte péct. Pečte zhruba 20–30 minut, dokud nezměkne. Nechte vychladnout.

2

Svíčkovou naškrábejte nebo nasekejte najemno, dejte do misky a přidejte 1 lžičku olivového oleje, sůl, zelený pepř, šalotku, hořčici, kečup a případně worcester. Přisypte parmazán a část řepy a promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Nakonec vmíchejte koňak a případně dochuťte solí.

3

Tatarák podávejte ozdobený hoblinkami parmazánu, kuličkami zeleného pepře, přelitý lanýžovým olejem a posypaný zbylou červenou řepou. Doplňte toustíky a skleničkou koňaku. 

Související články

KVÍZ: Kde se skrývá veverka?
  • Kvízy

KVÍZ: Kde se skrývá veverka?

Hovězí patří v našich zeměpisných šířkách k oblíbeným druhům masa. Milovníci masa nepohrdnou šťavnatým steakem či burgerem, tradiční svíčkovou na smetaně či lahodným gulášem. Hovězí maso lze využít na spoustu způsobů.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit