„Tatarák mám rád ve všech možných úpravách. Je rychlý na přípravu, ale musíte si dát záležet na dochucení. Tahle verze je pro mě ze všech nejlepší – když mám po ruce čerstvý lanýž, nastrouhám ho ještě navrch. To je pak teprve zážitek,“ prozrazuje Martin Tino Hrnčiar z Forbidden Taste.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o hraně 0,5cm. Promíchejte ji s olivovým olejem, rozprostřete na plech a dejte péct. Pečte zhruba 20–30 minut, dokud nezměkne. Nechte vychladnout.
Svíčkovou naškrábejte nebo nasekejte najemno, dejte do misky a přidejte 1 lžičku olivového oleje, sůl, zelený pepř, šalotku, hořčici, kečup a případně worcester. Přisypte parmazán a část řepy a promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Nakonec vmíchejte koňak a případně dochuťte solí.
Tatarák podávejte ozdobený hoblinkami parmazánu, kuličkami zeleného pepře, přelitý lanýžovým olejem a posypaný zbylou červenou řepou. Doplňte toustíky a skleničkou koňaku.