Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tatarák na lžičku

Tatarák na lžičku

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1483 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 101 g
Tuky 76 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lžičkový tatarák mohou ortodoxní masožrouti mlsat jen tak, ale neuděláte chybu, když k němu budete podávat maličké opečené toustíky a rozpůlený stroužek česneku na jejich potření. 

Suroviny

malé, české / francouzské cornichons
kapary 2 PL
petrželka hrst
velká hrst hladkolisté, nadrobno
hořčice dijonská 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Svíčkovou nakrájejte na co nejmenší kousky. Okurky a kapary nasekejte nadrobno. Vše dejte do mísy, přidejte petrželku, hořčici a žloutky. Osolte a opepřete, promíchejte a rozdělte na lžičky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...