0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 773 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 13 g
Tuky 49 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!

Suroviny

viz Chytré rady navíc
cibule nakládaná 2 PL
drobné, pokrájené
jarní cibulka 1 ks
najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
majonéza 1 PL
olivový olej 1 PL
tabasco
podle chuti
kečup 1 PL
worchestrová omáčka 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
olivový olej
chleba bílý
opečený, k podávání
česnek 1 stroužek
k podávání

Postup

1

Maso umelte, promíchejte se všemi přísadami a ochutnejte. Podle potřeby ještě přidejte jakoukoli z přísad – každý člověk má jiné chutě.

2

Dotáhněte lžící olivového oleje. Podávejte na smažených topinkách potřených česnekem.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Na tatarák je nejlepší pravá hovězí svíčková, postačí ale i roštěnka nebo takzvaný váleček – libový pruh masa z kýty.
  • Maso na tatarák se dá připravit několika způsoby. Hovězí svíčkovou můžete naškrábat, ale stačí ji i nakrájet na drobné kostičky. Je tak měkká, že se při míchání ještě dále rozmělní a pak se rozplývá na jazyku. Roštěnku jednou umelte v mlýnku na maso, váleček umelte dvakrát. Sekání v kuchyňském robotu rozmělní maso příliš najemno.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč