Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 773 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 13 g
Tuky 49 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!

Suroviny

hovězí maso 300 g
viz Chytré rady navíc
cibule nakládaná 2 PL
drobné, pokrájené
jarní cibulka 1 ks
najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
majonéza 1 PL
olivový olej 1 PL
tabasco
podle chuti
kečup 1 PL
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
olivový olej
chleba bílý
opečený, k podávání
česnek 1 stroužek
k podávání

1 Maso umelte, promíchejte se všemi přísadami a ochutnejte. Podle potřeby ještě přidejte jakoukoli z přísad – každý člověk má jiné chutě. Dotáhněte lžící olivového oleje. Podávejte na smažených topinkách potřených česnekem.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Na tatarák je nejlepší pravá hovězí svíčková, postačí ale i roštěnka nebo takzvaný váleček – libový pruh masa z kýty.
     
  • Maso na tatarák se dá připravit několika způsoby. Hovězí svíčkovou můžete naškrábat, ale stačí ji i nakrájet na drobné kostičky. Je tak měkká, že se při míchání ještě dále rozmělní a pak se rozplývá na jazyku. Roštěnku jednou umelte v mlýnku na maso, váleček umelte dvakrát. Sekání v kuchyňském robotu rozmělní maso příliš najemno.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit