Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!
Suroviny
hovězí maso
300
g
viz Chytré rady navíc
cibule nakládaná
2
PL
drobné, pokrájené
jarní cibulka
1
ks
najemno
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
majonéza
1
PL
olivový olej
1
PL
podle chuti
kečup
1
PL
worcesterská omáčka
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
olivový olej
opečený, k podávání
česnek
1
stroužek
k podávání
Postup
1
Maso umelte, promíchejte se všemi přísadami a ochutnejte. Podle potřeby ještě přidejte jakoukoli z přísad – každý člověk má jiné chutě.
2
Dotáhněte lžící olivového oleje. Podávejte na smažených topinkách potřených česnekem.
CHYTRÉ RADY NAVÍC
- Na tatarák je nejlepší pravá hovězí svíčková, postačí ale i roštěnka nebo takzvaný váleček – libový pruh masa z kýty.
- Maso na tatarák se dá připravit několika způsoby. Hovězí svíčkovou můžete naškrábat, ale stačí ji i nakrájet na drobné kostičky. Je tak měkká, že se při míchání ještě dále rozmělní a pak se rozplývá na jazyku. Roštěnku jednou umelte v mlýnku na maso, váleček umelte dvakrát. Sekání v kuchyňském robotu rozmělní maso příliš najemno.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Tvarůžkový, lososový, z chřestu i klasický: 12 receptů na tatarák(12 receptů )
- Topinky: Dejte šanci staršímu chlebu a proměňte ho v rychlou večeři nebo chuťovku k pivu(26 receptů )
- Hovězí svíčková zářící ve 20 receptech(14 receptů )