0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 773 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 13 g
Tuky 49 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!

Suroviny

hovězí maso 300 g
viz Chytré rady navíc
cibule nakládaná 2 PL
drobné, pokrájené
jarní cibulka 1 ks
najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
majonéza 1 PL
olivový olej 1 PL
tabasco
podle chuti
kečup 1 PL
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
olivový olej
chleba bílý
opečený, k podávání
česnek 1 stroužek
k podávání

1 Maso umelte, promíchejte se všemi přísadami a ochutnejte. Podle potřeby ještě přidejte jakoukoli z přísad – každý člověk má jiné chutě. Dotáhněte lžící olivového oleje. Podávejte na smažených topinkách potřených česnekem.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Na tatarák je nejlepší pravá hovězí svíčková, postačí ale i roštěnka nebo takzvaný váleček – libový pruh masa z kýty.
     
  • Maso na tatarák se dá připravit několika způsoby. Hovězí svíčkovou můžete naškrábat, ale stačí ji i nakrájet na drobné kostičky. Je tak měkká, že se při míchání ještě dále rozmělní a pak se rozplývá na jazyku. Roštěnku jednou umelte v mlýnku na maso, váleček umelte dvakrát. Sekání v kuchyňském robotu rozmělní maso příliš najemno.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit