Hovězí patří v našich zeměpisných šířkách k oblíbeným druhům masa. Milovníci masa nepohrdnou šťavnatým steakem či burgerem, tradiční svíčkovou na smetaně či lahodným gulášem. Hovězí maso lze využít na spoustu způsobů.
Vybrat vhodný kus masa do receptu nemusí být žádná věda. V řeznictví vám většinou rádi poradí, trochu se však vyznat v jednotlivých částech hovězího se určitě vyplatí. Když budete vědět, čím se který kousek vyznačuje a k čemu se hodí, vždycky si budete vědet rady a ještě můžete ušetřit. Zkušené kuchařky a kuchaře nejenže nepřekvapí různé druhy amerických steakových řezů, ale v malíčku mají i české porcování masa.
Chcete si vyzkoušet, jestli víte, kde se ukrývá plec, krk, roštěnec či roštěnec? Možná budete výsledkem sami překvapeni!