Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

KVÍZ: Kde se skrývá veverka?

Hovězí maso
ZDROJ: Max Delsid/Usplash
sdílet:

Hovězí patří v našich zeměpisných šířkách k oblíbeným druhům masa. Milovníci masa nepohrdnou šťavnatým steakem či burgerem, tradiční svíčkovou na smetaně či lahodným gulášem. Hovězí maso lze využít na spoustu způsobů. 

Vybrat vhodný kus masa do receptu nemusí být žádná věda. V řeznictví vám většinou rádi poradí, trochu se však vyznat v jednotlivých částech hovězího se určitě vyplatí. Když budete vědět, čím se který kousek vyznačuje a k čemu se hodí, vždycky si budete vědet rady a ještě můžete ušetřit. Zkušené kuchařky a kuchaře nejenže nepřekvapí různé druhy amerických steakových řezů, ale v malíčku mají i české porcování masa.

Chcete si vyzkoušet, jestli víte, kde se ukrývá plec, krk, roštěnec či roštěnec? Možná budete výsledkem sami překvapeni!

 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...