„Měla jsem období, kdy jsem si tatarák musela dávat aspoň jednou týdně! Dnes už na něm tolik neujíždím, ale připravuji ho na každý náš redakční mejdan. Chodí si na něj i kolegové z DTP studia,“ prozradila redaktorka Katka Švejdová. A tady je recept, po kterém se v redakci můžeme utlouct.
Suroviny
Postup
Svíčkovou stačí nasekat na drobné kostičky, roštěnku umelte jednou, váleček dvakrát.
Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem a ozdobené frisée.
KATČINY RADY
Na přiostření můžete použít harissu nebo jinou chilli pastu. Moje oblíbená je tzv. bomba calabrese – hrubá pasta z chilli papriček, grilovaného lilku, artyčoků, hříbků, sušených rajčat, olivového oleje a oregana. Vozím si ji z Itálie.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo pro radost(5 receptů )
- Hovězí svíčková zářící ve 20 receptech(14 receptů )
- Tvarůžkový, lososový, z chřestu i klasický: 12 receptů na tatarák(12 receptů )
- 30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte (36 receptů )