0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tatarák po italsku

Tatarák po italsku

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 12 g
Tuky 148 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Měla jsem období, kdy jsem si tatarák musela dávat aspoň jednou týdně! Dnes už na něm tolik neujíždím, ale připravuji ho na každý náš redakční mejdan. Chodí si na něj i kolegové z DTP studia,“ prozradila redaktorka Katka Švejdová.

Suroviny

svíčková 500 g
leze nahradit roštěnou nebo válečkem, od ověřeného řezníka
olivový olej 100 ml
strouhaný
chilli pasta gochujang 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
kapary 1 hrst
nasekané nahrubo
olivy zelené 1 hrst
bez pecek, nasekané nahrubo
bazalka 1 hrst
nahrubo
citronová šťáva
z jednoho citronu
sůl mořská
salát frisés na ozdobení
chleba
k podávání, opečený

Postup

1

Svíčkovou stačí nasekat na drobné kostičky, roštěnku umelte jednou, váleček dvakrát. 

2

Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem a ozdobené frisée. 

KATČINY RADY
Na přiostření můžete použít harissu nebo jinou chilli pastu. Moje oblíbená je tzv. bomba calabrese – hrubá pasta z chilli papriček, grilovaného lilku, artyčoků, hříbků, sušených rajčat, olivového oleje a oregana. Vozím si ji z Itálie. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín