Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tatarák po italsku

„Měla jsem období, kdy jsem si tatarák musela dávat aspoň jednou týdně! Dnes už na něm tolik neujíždím, ale připravuji ho na každý náš redakční mejdan. Chodí si na něj i kolegové z DTP studia,“ prozradila redaktorka Katka Švejdová.

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1M
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 500 g hovězí svíčkové (pokud sekáte), roštěné nebo válečku (pokud melete) od prověřeného řezníka 
    • asi 100 ml panenského olivového oleje
    • 125 g strouhaného parmazánu
    • 2–3 lžičky chilli pasty (viz Něco navíc)
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • hrst kaparů, nasekaných nahrubo
    • hrst zelených oliv, bez pecky a nasekaných nahrubo
    • hrst bazalky, nasekané nahrubo
    • šťáva z 1 citronu  
    • mořská sůl
    • salát frisée na ozdobení
    • italský chléb k podávání, opečený 

Příprava jídla

1 Svíčkovou stačí nasekat na drobné kostičky, roštěnku umelte jednou, váleček dvakrát. 

2 Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem a ozdobené frisée. 

KATČINY RADY
Na přiostření můžete použít harissu nebo jinou chilli pastu. Moje oblíbená je tzv. bomba calabrese – hrubá pasta z chilli papriček, grilovaného lilku, artyčoků, hříbků, sušených rajčat, olivového oleje a oregana. Vozím si ji z Itálie. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

Steak s portobellem a bramborovou kaší

Dýňová polévka s vanilkou

Švestkovo-hruškový krambl

Jídlo pro radost

Ravioly z hovězího carpaccia s omáčkou tonnato, řepou a quinoou

Marinovaný mořský vlk s rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a želé

Tuňákové carpaccio s janovským salátem a křepelčími vejci

Lososový tartar s artyčokovým salátem a omáčkou miso

REKLAMA

Přidat komentář