
Tatarák po italsku
„Měla jsem období, kdy jsem si tatarák musela dávat aspoň jednou týdně! Dnes už na něm tolik neujíždím, ale připravuji ho na každý náš redakční mejdan. Chodí si na něj i kolegové z DTP studia,“ prozradila redaktorka Katka Švejdová.
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové (pokud sekáte), roštěné nebo válečku (pokud melete) od prověřeného řezníka
- asi 100 ml panenského olivového oleje
- 125 g strouhaného parmazánu
- 2–3 lžičky chilli pasty (viz Něco navíc)
- 1 stroužek česneku, drcený
- hrst kaparů, nasekaných nahrubo
- hrst zelených oliv, bez pecky a nasekaných nahrubo
- hrst bazalky, nasekané nahrubo
- šťáva z 1 citronu
- mořská sůl
- salát frisée na ozdobení
- italský chléb k podávání, opečený
Příprava jídla
1 Svíčkovou stačí nasekat na drobné kostičky, roštěnku umelte jednou, váleček dvakrát.
2 Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem a ozdobené frisée.
KATČINY RADY
Na přiostření můžete použít harissu nebo jinou chilli pastu. Moje oblíbená je tzv. bomba calabrese – hrubá pasta z chilli papriček, grilovaného lilku, artyčoků, hříbků, sušených rajčat, olivového oleje a oregana. Vozím si ji z Itálie.
Přidat komentář