Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tatarák po italsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1913 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 5 g
Tuky 148 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Měla jsem období, kdy jsem si tatarák musela dávat aspoň jednou týdně! Dnes už na něm tolik neujíždím, ale připravuji ho na každý náš redakční mejdan. Chodí si na něj i kolegové z DTP studia,“ prozradila redaktorka Katka Švejdová. A tady je recept, po kterém se v redakci můžeme utlouct.

Suroviny

leze nahradit roštěnou nebo válečkem, od ověřeného řezníka
olivový olej panenský 100 ml
strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
kapary 1 hrst
nasekané nahrubo
bez pecek, nasekané nahrubo
bazalka 1 hrst
nahrubo
sůl mořská
salát
frisée na ozdobení
italský, opečený, k podávání

Postup

1

Svíčkovou stačí nasekat na drobné kostičky, roštěnku umelte jednou, váleček dvakrát. 

2

Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem a ozdobené frisée. 

KATČINY RADY
Na přiostření můžete použít harissu nebo jinou chilli pastu. Moje oblíbená je tzv. bomba calabrese – hrubá pasta z chilli papriček, grilovaného lilku, artyčoků, hříbků, sušených rajčat, olivového oleje a oregana. Vozím si ji z Itálie. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...