Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s crème fraîche

Crème fraîche je francouzská verze zakysané smetany s obsahem tuku až 45 %.  V Česku se ovšem na trhu příliš neuchytil, přesto jej seženete.V každém případě jej můžete nahradit co nejtučnější zakysanou smetanou. Crème fraîche můžete použít ke zjemnění omáčky, k přípravě dezertů do skleničky, do polévek a všude tam, kde chcete pokrmu dodat krémovost.

...

 

  • Ve frankofonních zemích znamená označení crème fraîche bežnou smetanu ke šlehání, v ostatních zemích přestavuje fermentovaný (zakysaný) výrobek.
  • Připravit si ho můžete také doma: Smíchejte smetanu ke šlehání s trochou podmáslí a při pokojové teplotě nechte kvasit pod pokličkou.

Celý popis