Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní kapří vývar

Stejným způsobem můžete vývar připravit také z mořských ryb. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Vaření 0:35
Polévka

Ingredience

    • kostra a odřezky zbylé po filetování kapra
    • 1 kapří hlava bez žaber
    • 2 mrkve, 1 petržel,
    • 2 řapíky celeru,
    • 1 menší fenykl, oloupané a nahrubo 
    • 1 cibule, na čtvrtky
    • 5 kuliček celého pepře
    • sůl 

Příprava jídla

1 Do 1,5 litru studené vody dejte kosti, odřezky a hlavu i zeleninu a přiveďte k varu. Ztlumte, přidejte pepř a zvolna nechte táhnout 30 minut. Během vaření pečlivě sbírejte pěnu.

2 Pak vývar přeceďte, osolte podle potřeby a použijte dále. Můžete obrat a použít i maso z hlav a kostí. 

VYPLATÍ SE VĚDĚT

  • Kapr je rychle rostoucí ryba, proto je jeho chov u rybníkářů oblíbený. Najčastěji koupíte tříletého kapra o hmotnosti 1,5-2kg nebo čtyřletého vážícího zhruba 3kg. Platí, že menší kusy mají méně tučné maso, ale cenou za to je množství droboučkých kostí. 
  • Doporučujeme kupovat vždy čerstvou rybu
  • Rybí vývar si můžete i koupit. V obchodech s japonskými potravinami seženete instantní rybí vývar dashi no moto. Hotový koupíte v Marks&Spencer. Rybí fond (koncentrovaný vývar) mají také na www.toppotraviny.cz.
  • Vývar lze samozřejmě připravit i ze směsi ryb, sladkovodních nebo mořských. U mořských ryb můžete do vývaru přidat i krunýře a hlavy z krevet.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Rybí polévka pokaždé jinak

Přidat komentář