Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohová zmrzlina s povidly či švestkami

Nemohli jsme se rozhodnout, která z variant je lepší, a tak vám dáváme na výběr – mramorování můžete udělat jak z naředěných hotových povidel, tak z rozvařených švestek. Zajímavá je i kombinace obojího.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1 litr
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chladnutí
PT10M
Vaření 0:10
Pohár Česká

Ingredience

    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 180 g krupicového cukru (lze přidat i o 50 g víc)
    • 90 g zlatého sirupu (jako Golden syrup prodává Marks & Spencer) nebo medu
    • 60 ml mléka
    • 500 g měkkého polotučného tvarohu ve vaničce
    • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu (nemusí být)
    • asi 250 g povidel, naředěných vodou, popřípadě doladěných slivovicí, nebo 300 g rozvařených švestek oslazených podle chuti

Příprava jídla

1 Smetanu, cukr, sirup a mléko dejte do hrnce a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout a pak zašlehejte tvaroh a citronovou kůru, nalijte do zmrzlinovače a zapněte.

2 Až směs v přístroji nabude konzistence změklé zmrzliny, začněte ji střídavě s povidly/švestkami vrstvit do mističky, ve které ji pak dáte domrazit do mrazničky. V misce ještě předtím (zaměkka) udělejte ve zmrzlině jednu dvě osmičky nožem – díky tomu získáte jemné mramorování. Potom nechte zmrzlinu definitivně zmrazit.

NĚCO NAVÍC Počítejte s tím, že zmrzlina v mrazáku zcela ztuhne pravděpodobně až druhý den. Čím sladší bude, tím déle tuhnutí potrvá. Ze stejného důvodu to nepřežeňte ani se slivovicí v povidlech.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hadí koláč

Bramborové krokety plněné povidly

Povidloň

Tereziny loupavé rohlíčky s mákem

16x povidla a co s nimi!

Přidat komentář