0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohová zmrzlina s povidly či švestkami

Tvarohová zmrzlina s povidly či švestkami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2200 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 355 g
Tuky 42 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemohli jsme se rozhodnout, která z variant je lepší, a tak vám dáváme na výběr – mramorování můžete udělat jak z naředěných hotových povidel, tak z rozvařených švestek. Zajímavá je i kombinace obojího.

Suroviny

smetana ke šlehání 125 ml
krupicový cukr 180 g
zlatý sirup 90 g
mléko 60 ml
tvaroh měkký 500 g
polotučný
citronová kůra
švestková povidla 250 g
naředěných vodou, popřípadě doladěných slivovicí, nebo 300 g rozvařených švestek oslazených podle chuti

1 Smetanu, cukr, sirup a mléko dejte do hrnce a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout a pak zašlehejte tvaroh a citronovou kůru, nalijte do zmrzlinovače a zapněte.

2 Až směs v přístroji nabude konzistence změklé zmrzliny, začněte ji střídavě s povidly/švestkami vrstvit do mističky, ve které ji pak dáte domrazit do mrazničky. V misce ještě předtím (zaměkka) udělejte ve zmrzlině jednu dvě osmičky nožem – díky tomu získáte jemné mramorování. Potom nechte zmrzlinu definitivně zmrazit.

NĚCO NAVÍC:

Počítejte s tím, že zmrzlina v mrazáku zcela ztuhne pravděpodobně až druhý den. Čím sladší bude, tím déle tuhnutí potrvá. Ze stejného důvodu to nepřežeňte ani se slivovicí v povidlech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit