Nemohli jsme se rozhodnout, která z variant je lepší, a tak vám dáváme na výběr – mramorování můžete udělat jak z naředěných hotových povidel, tak z rozvařených švestek. Zajímavá je i kombinace obojího.
Suroviny
1 Smetanu, cukr, sirup a mléko dejte do hrnce a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout a pak zašlehejte tvaroh a citronovou kůru, nalijte do zmrzlinovače a zapněte.
2 Až směs v přístroji nabude konzistence změklé zmrzliny, začněte ji střídavě s povidly/švestkami vrstvit do mističky, ve které ji pak dáte domrazit do mrazničky. V misce ještě předtím (zaměkka) udělejte ve zmrzlině jednu dvě osmičky nožem – díky tomu získáte jemné mramorování. Potom nechte zmrzlinu definitivně zmrazit.
NĚCO NAVÍC:
Počítejte s tím, že zmrzlina v mrazáku zcela ztuhne pravděpodobně až druhý den. Čím sladší bude, tím déle tuhnutí potrvá. Ze stejného důvodu to nepřežeňte ani se slivovicí v povidlech.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů)