Tvarohová zmrzlina s povidly či švestkami

Tvarohová zmrzlina s povidly či švestkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2200 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 355 g
Tuky 42 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemohli jsme se rozhodnout, která z variant je lepší, a tak vám dáváme na výběr – mramorování můžete udělat jak z naředěných hotových povidel, tak z rozvařených švestek. Zajímavá je i kombinace obojího.

Související recepty

Povidloň

Dokud ho neochutnáte, nepochopíte, čím nás tenhle ...

Suroviny

smetana ke šlehání 125 ml
krupicový cukr 180 g
zlatý sirup 90 g
mléko 60 ml
tvaroh měkký 500 g
polotučný
citronová kůra
švestková povidla 250 g
naředěných vodou, popřípadě doladěných slivovicí, nebo 300 g rozvařených švestek oslazených podle chuti

1 Smetanu, cukr, sirup a mléko dejte do hrnce a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout a pak zašlehejte tvaroh a citronovou kůru, nalijte do zmrzlinovače a zapněte.

2 Až směs v přístroji nabude konzistence změklé zmrzliny, začněte ji střídavě s povidly/švestkami vrstvit do mističky, ve které ji pak dáte domrazit do mrazničky. V misce ještě předtím (zaměkka) udělejte ve zmrzlině jednu dvě osmičky nožem – díky tomu získáte jemné mramorování. Potom nechte zmrzlinu definitivně zmrazit.

NĚCO NAVÍC:

Počítejte s tím, že zmrzlina v mrazáku zcela ztuhne pravděpodobně až druhý den. Čím sladší bude, tím déle tuhnutí potrvá. Ze stejného důvodu to nepřežeňte ani se slivovicí v povidlech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit