Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3880 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 340 g
Tuky 228 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Recept na smaženou zmrzlinu (!) od našeho oblíbeného šéfkuchaře Tita Eliáše jsme poprvé viděli v kuchařce Muži sobě. A tak jsme museli v redakci vyzkoušet, jestli opravdu funguje.

 

Suroviny

vanilková zmrzlina 1 l
cornflakes 1 hrnek
drcené
lískové oříšky 1 hrnek
nasekané
vejce 2 ks
skořice špetka
mletá
krupicový cukr 2 PL
rostlinný olej
na smažení
čokoládový krém
k podávání, 100g tmavé čokolády rozpuštěné se 125ml smetany ke šlehání
směs drobného ovoce k podávání

1 Pomocí kleští na zmrzlinu vytvořte ze zmrzliny 4 velké koule. Položte na tác vyložený voskovaným papírem a zlehka zakryjte potravinářskou fólií. Dejte na 2 hodiny zpevnit do mrazáku.

2 V míse smíchejte rozdrcené cornflakes a nasekané oříšky. Dejte do nádoby s rovným dnem. Zmrzlinové koule ve směsi obalte a dejte do mrazáku na dalších 30 minut. 

3 V misce prošlehejte vejce se skořicí a cukrem. Ve vajíčkové směsi obalte připravené koule a pak znovu v cornflakové směsi.

4 Mrazte 1 hodinu. (Je-li třeba, pro silnější vrstvu postup ještě jednou zopakujte – zmrzlina musí být dokonale obalená.)

5 Olej rozehřejte na 200°C. Po jedné spusťte zmrzlinové koule do oleje a smažte dozlatova; trvá to 30 sekund až minutu. Vyjměte a ihned podávejte s ovocem a čokoládovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Cornflakes můžete smíchat místo s oříšky také s rozdrcenými sušenkami či strouhaným kokosem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit