
Smažená zmrzlina
Recept na smaženou zmrzlinu (!) od našeho oblíbeného šéfkuchaře Tita Eliáše jsme poprvé viděli v kuchařce Muži sobě. A tak jsme museli v redakci vyzkoušet, jestli opravdu funguje.
Ingredience
- 1 litr vanilkové zmrzliny
- 1 hrnek drcených cornflakes
- 1 hrnek nasekaných lískových oříšků
- 2 velká vejce
- špetka mleté skořice
- 2 lžíce krupicového cukru
- rostlinný olej na smažení
- čokoládová omáčka k podávání (100g tmavé čokolády rozpuštěné se 125ml smetany ke šlehání)
- směs drobného ovoce k podávání
Příprava jídla
1 Pomocí kleští na zmrzlinu vytvořte ze zmrzliny 4 velké koule. Položte na tác vyložený voskovaným papírem a zlehka zakryjte potravinářskou fólií. Dejte na 2 hodiny zpevnit do mrazáku.
2 V míse smíchejte rozdrcené cornflakes a nasekané oříšky. Dejte do nádoby s rovným dnem. Zmrzlinové koule ve směsi obalte a dejte do mrazáku na dalších 30 minut.
3 V misce prošlehejte vejce se skořicí a cukrem. Ve vajíčkové směsi obalte připravené koule a pak znovu v cornflakové směsi.
4 Mrazte 1 hodinu. (Je-li třeba, pro silnější vrstvu postup ještě jednou zopakujte – zmrzlina musí být dokonale obalená.)
5 Olej rozehřejte na 200°C. Po jedné spusťte zmrzlinové koule do oleje a smažte dozlatova; trvá to 30 sekund až minutu. Vyjměte a ihned podávejte s ovocem a čokoládovou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Cornflakes můžete smíchat místo s oříšky také s rozdrcenými sušenkami či strouhaným kokosem.
Přidat komentář