Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená zmrzlina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3824 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 338 g
Tuky 226 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na smaženou zmrzlinu (!) od našeho oblíbeného šéfkuchaře Tita Eliáše jsme poprvé viděli v kuchařce Muži sobě. A tak jsme museli v redakci vyzkoušet, jestli opravdu funguje.

Suroviny

vanilková zmrzlina 1 l
kukuřičné lupínky - cornflakes 1 hrnek
drcené
lískové oříšky 1 hrnek
nasekané
vejce 2 ks
skořice špetka
mletá
rostlinný olej
na smažení
čokoládový krém
k podávání, 100g tmavé čokolády rozpuštěné se 125ml smetany ke šlehání
směs drobného ovoce k podávání

Postup

1

Pomocí kleští na zmrzlinu vytvořte ze zmrzliny 4 velké koule. Položte na tác vyložený voskovaným papírem a zlehka zakryjte potravinářskou fólií. Dejte na 2 hodiny zpevnit do mrazáku.

2

V míse smíchejte rozdrcené cornflakes a nasekané oříšky. Dejte do nádoby s rovným dnem. Zmrzlinové koule ve směsi obalte a dejte do mrazáku na dalších 30 minut. 

3

V misce prošlehejte vejce se skořicí a cukrem. Ve vajíčkové směsi obalte připravené koule a pak znovu v cornflakové směsi.

4

Mrazte 1 hodinu. (Je-li třeba, pro silnější vrstvu postup ještě jednou zopakujte – zmrzlina musí být dokonale obalená.)

5

Olej rozehřejte na 200°C. Po jedné spusťte zmrzlinové koule do oleje a smažte dozlatova; trvá to 30 sekund až minutu. Vyjměte a ihned podávejte s ovocem a čokoládovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Cornflakes můžete smíchat místo s oříšky také s rozdrcenými sušenkami či strouhaným kokosem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín