Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3880 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 340 g
Tuky 228 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na smaženou zmrzlinu (!) od našeho oblíbeného šéfkuchaře Tita Eliáše jsme poprvé viděli v kuchařce Muži sobě. A tak jsme museli v redakci vyzkoušet, jestli opravdu funguje.

 

Související recepty

Suroviny

vanilková zmrzlina 1 l
cornflakes 1 hrnek
drcené
lískové oříšky 1 hrnek
nasekané
vejce 2 ks
skořice špetka
mletá
krupicový cukr 2 PL
rostlinný olej
na smažení
čokoládový krém
k podávání, 100g tmavé čokolády rozpuštěné se 125ml smetany ke šlehání
směs drobného ovoce k podávání

1 Pomocí kleští na zmrzlinu vytvořte ze zmrzliny 4 velké koule. Položte na tác vyložený voskovaným papírem a zlehka zakryjte potravinářskou fólií. Dejte na 2 hodiny zpevnit do mrazáku.

2 V míse smíchejte rozdrcené cornflakes a nasekané oříšky. Dejte do nádoby s rovným dnem. Zmrzlinové koule ve směsi obalte a dejte do mrazáku na dalších 30 minut. 

3 V misce prošlehejte vejce se skořicí a cukrem. Ve vajíčkové směsi obalte připravené koule a pak znovu v cornflakové směsi.

4 Mrazte 1 hodinu. (Je-li třeba, pro silnější vrstvu postup ještě jednou zopakujte – zmrzlina musí být dokonale obalená.)

5 Olej rozehřejte na 200°C. Po jedné spusťte zmrzlinové koule do oleje a smažte dozlatova; trvá to 30 sekund až minutu. Vyjměte a ihned podávejte s ovocem a čokoládovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Cornflakes můžete smíchat místo s oříšky také s rozdrcenými sušenkami či strouhaným kokosem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit