Recept na smaženou zmrzlinu (!) od našeho oblíbeného šéfkuchaře Tita Eliáše jsme poprvé viděli v kuchařce Muži sobě. A tak jsme museli v redakci vyzkoušet, jestli opravdu funguje. A ano, funguje! Navíc je nebesky dobrá...
Suroviny
Postup
Pomocí kleští na zmrzlinu vytvořte ze zmrzliny 4 velké koule. Položte na tác vyložený voskovaným papírem a zlehka zakryjte potravinářskou fólií. Dejte na 2 hodiny zpevnit do mrazáku.
V míse smíchejte rozdrcené cornflakes a nasekané oříšky. Dejte do nádoby s rovným dnem. Zmrzlinové koule ve směsi obalte a dejte do mrazáku na dalších 30 minut.
V misce prošlehejte vejce se skořicí a cukrem. Ve vajíčkové směsi obalte připravené koule a pak znovu v cornflakové směsi.
Mrazte 1 hodinu. (Je-li třeba, pro silnější vrstvu postup ještě jednou zopakujte – zmrzlina musí být dokonale obalená.)
Olej rozehřejte na 200 °C. Po jedné spusťte zmrzlinové koule do oleje a smažte dozlatova; trvá to 30 sekund až minutu. Vyjměte a ihned podávejte s ovocem a čokoládovou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Cornflakes můžete smíchat místo s oříšky také s rozdrcenými sušenkami či strouhaným kokosem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů )