0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronová zmrzlina s limoncellem

Citronová zmrzlina s limoncellem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronová zmrzlina s limoncellem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 218 g
Tuky 161 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle elegantní drink a dezert v jednom je tajnou zbraní redaktorky Katky Kočičkové. Když nám ho poprvé naservírovala, doslova jsme si z něj „sedli na zadek“. A odteď bude i vaším esem v rukávu!

Suroviny

citron 5 ks
4–5 podle velikosti
mléko 375 ml
krupicový cukr 135 g
mascarpone 200 g
smetana ke šlehání 220 ml
limoncello 80 ml
+ navíc k podávání

Postup

1

Z jednoho citronu oloupejte škrabkou proužky kůry, dejte pozor, abyste neseřízli bílou, hořkou část. V rendlíku zahřívejte mléko s cukrem pomalu těsně pod bod varu, občas zamíchejte, aby se cukr rozpustil. Stáhněte z ohně, přidejte citronovou kůru, zakryjte pokličkou a nechte 20 minut louhovat. Potom proužky citronové kůry vyjměte.

2

Do mísy vyklopte mascarpone. Postupně po lžících k němu vmíchávejte vlažnou mléčnou směs, dokud se společně nespojí. Pak přilijte smetanu a limoncello. Z citronů, včetně toho s oloupanou kůrou, vymačkejte šťávu, měli byste získat 250 ml. Přilijte přes síto do mísy
a promíchejte. Ochutnejte – směs by měla být výrazně sladkokyselá. Pak umístěte do lednice a nechte vychladnout přes noc.

3

Chladnou směs nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat. Pokud zmrzlinovač nemáte, zamrazte směs podle návodu níže. Před podáváním nechte povolit. Kleštěmi na zmrzlinu nabírejte kopečky a podávejte zalité trochou limoncella.

BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit