0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronová zmrzlina s limoncellem

Citronová zmrzlina s limoncellem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronová zmrzlina s limoncellem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 218 g
Tuky 161 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle elegantní drink a dezert v jednom je tajnou zbraní redaktorky Katky Kočičkové. Když nám ho poprvé naservírovala, doslova jsme si z něj „sedli na zadek“. A odteď bude i vaším esem v rukávu!

Suroviny

citron 5 ks
4–5 podle velikosti
mléko 375 ml
krupicový cukr 135 g
mascarpone 200 g
smetana ke šlehání 220 ml
limoncello 80 ml
+ navíc k podávání

Postup

1

Z jednoho citronu oloupejte škrabkou proužky kůry, dejte pozor, abyste neseřízli bílou, hořkou část. V rendlíku zahřívejte mléko s cukrem pomalu těsně pod bod varu, občas zamíchejte, aby se cukr rozpustil. Stáhněte z ohně, přidejte citronovou kůru, zakryjte pokličkou a nechte 20 minut louhovat. Potom proužky citronové kůry vyjměte.

2

Do mísy vyklopte mascarpone. Postupně po lžících k němu vmíchávejte vlažnou mléčnou směs, dokud se společně nespojí. Pak přilijte smetanu a limoncello. Z citronů, včetně toho s oloupanou kůrou, vymačkejte šťávu, měli byste získat 250 ml. Přilijte přes síto do mísy
a promíchejte. Ochutnejte – směs by měla být výrazně sladkokyselá. Pak umístěte do lednice a nechte vychladnout přes noc.

3

Chladnou směs nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat. Pokud zmrzlinovač nemáte, zamrazte směs podle návodu níže. Před podáváním nechte povolit. Kleštěmi na zmrzlinu nabírejte kopečky a podávejte zalité trochou limoncella.

BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč