Zmrzlina v zimě? Proč ne. Díky štiplavému zázvoru má v sobě i něco hřejivého.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Rebarboru promíchejte s cukrem, vsypte do nevymaštěné zapékací formy a zakryté pečte 30–40 minut při 190 °C tak, aby rebarbora úplně změkla. (Pokud máte kompot z rebarbory, trochu ho svařte, aby měl konzistenci sirupu a objem tři hrnky.)
Rozvařenou rebarboru nechte vychladnout a pak dejte na pár hodin do ledničky.
Rebarborovou směs smíchejte s citronovou šťávou a zázvorem a opatrně obraťte do šlehačky. Dejte do zmrzlinového stroje či do větší plastové nádoby a dejte mrazit. Pokud nemáte zmrzlinovač, vždy cca po hodině a půl trochu promíchejte.
NĚCO NAVÍC: Mraženou rebarboru jsme sehnali v pražském velkoobchodě CIPA. Až přijde její sezona, neváhejte a zamrazte si ji sami nebo z ní připravte kompot či marmeládu. Pokud máte malý mrazák, před mražením ji poduste nebo upečte nasucho v troubě – zmenší svůj objem