0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Štiplavá rebarborová zmrzlina

Štiplavá rebarborová zmrzlina

3.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 426 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zmrzlina v zimě? Proč ne. Díky štiplavému zázvoru má v sobě i něco hřejivého.

Suroviny

rebarbora 3 hrnky
oloupaná, nakrájené na kostky, lze nahradit mraženou nebo sklenicí rebarborového kompotu
krupicový cukr 400 g
citronová štáva 1 ČL
smetana ke šlehání 250 ml
ušlehaná
2 PL
kandovaný zázvor

Rebarboru promíchejte s cukrem, vsypte do nevymaštěné zapékací formy a zakryté pečte 30–40 minut při 190 °C tak, aby rebarbora úplně změkla. (Pokud máte kompot z rebarbory, trochu ho svařte, aby měl konzistenci sirupu a objem tři hrnky.)

Rozvařenou rebarboru nechte vychladnout a pak dejte na pár hodin do ledničky.

Rebarborovou směs smíchejte s citronovou šťávou a zázvorem a opatrně obraťte do šlehačky. Dejte do zmrzlinového stroje či do větší plastové nádoby a dejte mrazit. Pokud nemáte zmrzlinovač, vždy cca po hodině a půl trochu promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Mraženou rebarboru jsme sehnali v pražském velkoobchodě CIPA. Až přijde její sezona, neváhejte a zamrazte si ji sami nebo z ní připravte kompot či marmeládu. Pokud máte malý mrazák, před mražením ji poduste nebo upečte nasucho v troubě – zmenší svůj objem

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit