Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 9
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 426 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlina v zimě? Proč ne. Díky štiplavému zázvoru má v sobě i něco hřejivého.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

rebarbora 3 hrnky
oloupaná, nakrájené na kostky, lze nahradit mraženou nebo sklenicí rebarborového kompotu
ušlehaná
2 PL
kandovaný zázvor

Postup

1

Rebarboru promíchejte s cukrem, vsypte do nevymaštěné zapékací formy a zakryté pečte 30–40 minut při 190 °C tak, aby rebarbora úplně změkla. (Pokud máte kompot z rebarbory, trochu ho svařte, aby měl konzistenci sirupu a objem tři hrnky.)

2

Rozvařenou rebarboru nechte vychladnout a pak dejte na pár hodin do ledničky.

3

Rebarborovou směs smíchejte s citronovou šťávou a zázvorem a opatrně obraťte do šlehačky. Dejte do zmrzlinového stroje či do větší plastové nádoby a dejte mrazit. Pokud nemáte zmrzlinovač, vždy cca po hodině a půl trochu promíchejte.

NĚCO NAVÍC: Mraženou rebarboru jsme sehnali v pražském velkoobchodě CIPA. Až přijde její sezona, neváhejte a zamrazte si ji sami nebo z ní připravte kompot či marmeládu. Pokud máte malý mrazák, před mražením ji poduste nebo upečte nasucho v troubě – zmenší svůj objem

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč