0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová zmrzlina

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 240 g
Tuky 160 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinu můžete v poháru přelít jahodovou omáčkou nebo ji podávejte v báječných pistáciových kornoutech.

Suroviny

jahody 500 g
zralé, odstopkované
krupicový cukr 200 g

1 Jahody s cukrem rozmixujte nahrubo (kousky dodají zmrzlině zajímavou texturu).

2 V míse promíchejte crème fraîche s rozmixovanými jahodami. Směs nalijte do zmrzlinovače (více v rubrice Potřebujete to?) nebo do mísy, kterou vložte do mrazáku. Až bude zmrzlina tuhá i 3 cm od okrajů (trvá to 1–2 hodiny), prošlehejte ji a dejte zpět do mrazáku na další hodinu. Pak ji opět prošlehejte, přesuňte do mrazuvzdorné krabičky, zavíčkujte a zmrazte dotuha.

3 Asi 20 minut před podáváním přesuňte zmzlinu z mrazáku do ledničky, aby povolila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč