Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodová zmrzlina
Jahodová zmrzlina
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová zmrzlina

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 240 g
Tuky 160 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinu můžete v poháru přelít jahodovou omáčkou nebo ji podávejte v báječných pistáciových kornoutech.

Suroviny

jahody 500 g
zralé, odstopkované

Postup

1

Jahody s cukrem rozmixujte nahrubo (kousky dodají zmrzlině zajímavou texturu).

2

V míse promíchejte crème fraîche s rozmixovanými jahodami. Směs nalijte do zmrzlinovače (více v rubrice Potřebujete to?) nebo do mísy, kterou vložte do mrazáku. Až bude zmrzlina tuhá i 3 cm od okrajů (trvá to 1–2 hodiny), prošlehejte ji a dejte zpět do mrazáku na další hodinu. Pak ji opět prošlehejte, přesuňte do mrazuvzdorné krabičky, zavíčkujte a zmrazte dotuha.

3

Asi 20 minut před podáváním přesuňte zmzlinu z mrazáku do ledničky, aby povolila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín