0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová zmrzlina

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 240 g
Tuky 160 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinu můžete v poháru přelít jahodovou omáčkou nebo ji podávejte v báječných pistáciových kornoutech.

Suroviny

jahody 500 g
zralé, odstopkované
krupicový cukr 200 g
crème fraîche 500 g

1 Jahody s cukrem rozmixujte nahrubo (kousky dodají zmrzlině zajímavou texturu).

2 V míse promíchejte crème fraîche s rozmixovanými jahodami. Směs nalijte do zmrzlinovače (více v rubrice Potřebujete to?) nebo do mísy, kterou vložte do mrazáku. Až bude zmrzlina tuhá i 3 cm od okrajů (trvá to 1–2 hodiny), prošlehejte ji a dejte zpět do mrazáku na další hodinu. Pak ji opět prošlehejte, přesuňte do mrazuvzdorné krabičky, zavíčkujte a zmrazte dotuha.

3 Asi 20 minut před podáváním přesuňte zmzlinu z mrazáku do ledničky, aby povolila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit