Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2760 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 385 g
Tuky 119 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Snídat zmrlinu? My jsme pro! Hřešit se občas musí...

Suroviny

celozrnný
třtinový cukr 70 g
z velkých vajec
pomerančová marmeláda 400 g
my jsme použili tu s kandovanou kůrou

Postup

1

Předehřejte troubu na 170°C. Chleba rozdrobte na hrubší drobky, rozprostřete je na plech a smíchejte s třtinovým cukrem. Pečte asi 15 minut, dokud nejsou křupavé a trochu zkaramelizované. Nechte vychladnout.

2

Z bílků ušlehejte sníh do měkkých špiček, přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud není lesklý. Pozor na přešlehání, sníh by neměl být úplně tuhý, jinak by se špatně pojil se smetanou.

3

Marmeládu smíchejte se smetanou, pak společně našlehejte – i smetana by měla tvořit měkké špičky, ale nesmí být přešlehaná.

4

Opatrně, pomalými krouživými pohyby, vmíchejte postupně sníh do marmeládové šlehačky, nejlépe to jde ve velké míse a stěrkou. Jde o to, aby ve směsi zůstalo co nejvíc vzduchu.

5

Povrch posypte chlebovými drobky a opatrně a rovnoměrně je do zmrzliny vmíchejte. Uložte do nádoby vhodné do mrazáku, povrch přetáhněte potravinářskou fólií a mrazte přes noc. Zmrzlinu lze servírovat přímo z mrazáku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...