0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2760 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 385 g
Tuky 119 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Snídat zmrlinu? My jsme pro! Hřešit se občas musí...

Suroviny

toustový chléb 100 g
celozrnný
třtinový cukr 70 g
bílek 2 ks
z velkých vajec
moučkový cukr 1 PL
pomerančová marmeláda 400 g
my jsme použili tu s kandovanou kůrou
smetana ke šlehání 350 ml
40%

1 Předehřejte troubu na 170°C. Chleba rozdrobte na hrubší drobky, rozprostřete je na plech a smíchejte s třtinovým cukrem. Pečte asi 15 minut, dokud nejsou křupavé a trochu zkaramelizované. Nechte vychladnout.

2 Z bílků ušlehejte sníh do měkkých špiček, přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud není lesklý. Pozor na přešlehání, sníh by neměl být úplně tuhý, jinak by se špatně pojil se smetanou.

3 Marmeládu smíchejte se smetanou, pak společně našlehejte – i smetana by měla tvořit měkké špičky, ale nesmí být přešlehaná.

4 Opatrně, pomalými krouživými pohyby, vmíchejte postupně sníh do marmeládové šlehačky, nejlépe to jde ve velké míse a stěrkou. Jde o to, aby ve směsi zůstalo co nejvíc vzduchu.

5 Povrch posypte chlebovými drobky a opatrně a rovnoměrně je do zmrzliny vmíchejte. Uložte do nádoby vhodné do mrazáku, povrch přetáhněte potravinářskou fólií a mrazte přes noc. Zmrzlinu lze servírovat přímo z mrazáku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč