Ricottová zmrzlina bez míchání inspirovaná sicilskými cannoli

Ricottová zmrzlina bez míchání inspirovaná sicilskými cannoli

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6280 kcal
Bílkoviny 141 g
Cukr 457 g
Tuky 425 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně sladká, nebesky dobrá...

Suroviny

smetana ke šlehání 400 g
40%
smetana ke šlehání 200 g
33%
vanilkový lusk 1 ks
malý, rozpůlený, semínka vyškrábnutá
ricotta 450 g
nejlépe bez stabilizátorů
kondenzované mléko 400 g
slazené (salko)
skořice 1 ČL
mletá + navíc k podávání
sůl vločková 1 špetka
sušenky 200 g
skořicové (my jsme použili skořicové kousky ze 2 balení esíček), rozlámané
tmavá čokoláda 100 g
nasekané nadrobno
pistácie 100 g
nasekaných nadrobno (nepražené bývají zelenější, opražené zase chutnější)

Smetanu přiveďte těsně pod bod varu, vložte vanilkový lusk a dřeň, nechte půl hodiny louhovat, potom vyjměte lusk a smetanu vychlaďte.

2 Do mísy robotu dejte ricottu, prošlehejte ji a pak tenkým pramínkem za stálého šlehání vlévejte salko. Až bude směs hladká, přidejte třetinu ochucené smetany, prošlehejte, ochuťte skořicí a špetkou mořské soli. Vlijte zbývající smetanu a vyšlehejte dohusta a do měkkých špiček (chce to trochu trpělivosti a citu pro vystižení správného okamžiku). Začněte na střední výkon 30 sekund, pak pokračujte na silný cca 5 minut.

3 Ochutnejte a podle potřeby dolaďte solí a/nebo skořicí. Vmíchejte rozlámané sušenky. Hmotu přesuňte do vhodné nádoby a mrazte 4–5 hodin. Pak půjde snadno nabírat. Když necháte zmrzlinu v mrazáku déle, ztuhne a musíte ji vyndat 20–30 minut dopředu, aby zase změkla.

4 Zmrzlinu podávejte posypanou čokoládou a pistáciemi, popřípadě i poprášenou další mletou skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit