Ricottová zmrzlina bez míchání alá cannoli

Ricottová zmrzlina bez míchání alá cannoli

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6280 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 457 g
Tuky 425 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně sladká, nebesky dobrá...

Suroviny

smetana ke šlehání 400 g
40%
smetana ke šlehání 200 g
33%
vanilkový lusk 1 ks
malý, rozpůlený, semínka vyškrábnutá
ricotta 450 g
nejlépe bez stabilizátorů
kondenzované mléko 400 g
slazené (salko)
skořice 1 ČL
mletá + navíc k podávání
sůl vločková 1 špetka
sušenky 200 g
skořicové (my jsme použili skořicové kousky ze 2 balení esíček), rozlámané
tmavá čokoláda 100 g
nasekané nadrobno
pistácie 100 g
nasekaných nadrobno (nepražené bývají zelenější, opražené zase chutnější)

Postup

1

Smetanu přiveďte těsně pod bod varu, vložte vanilkový lusk a dřeň, nechte půl hodiny louhovat, potom vyjměte lusk a smetanu vychlaďte.

2

Do mísy robotu dejte ricottu, prošlehejte ji a pak tenkým pramínkem za stálého šlehání vlévejte salko. Až bude směs hladká, přidejte třetinu ochucené smetany, prošlehejte, ochuťte skořicí a špetkou mořské soli.

3

Vlijte zbývající smetanu a vyšlehejte dohusta a do měkkých špiček (chce to trochu trpělivosti a citu pro vystižení správného okamžiku). Začněte na střední výkon 30 sekund, pak pokračujte na silný cca 5 minut.

4

Ochutnejte a podle potřeby dolaďte solí a/nebo skořicí. Vmíchejte rozlámané sušenky. Hmotu přesuňte do vhodné nádoby a mrazte 4–5 hodin. Pak půjde snadno nabírat. Když necháte zmrzlinu v mrazáku déle, ztuhne a musíte ji vyndat 20–30 minut dopředu, aby zase změkla.

5

Zmrzlinu podávejte posypanou čokoládou a pistáciemi, popřípadě i poprášenou další mletou skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit