Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Škola vaření: masové závitky

Škola vaření: masové závitky

Umotáte je raz dva a vysloužíte si ovace vestoje za to, jaké rafinované jídlo jste vytvořili. Máme pro vás kurz přípravy masových závitků – příbuzných španělských ptáčků.
14. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete. Poradíme vám, jak si jejich přípravu podle základního receptu (čtěte zde) usnadnit a navíc přidáme tři lákavé závitkové variace.

ROZKLEPÁNÍ


+ Zatímco maso na steak má být vysoké, maso na závitky je třeba rozklepat dotenka.
+ Při naklepávání maso přikryjte třeba potravinářskou fólií nebo plastovým sáčkem – nepotrhá se a ve vaší kuchyni zůstane čisto.
+ Ideální na rozklepávání do stran je speciální nástroj – my spolu se šéfkuchaři mu říkáme naklepávací razítko, ale třeba Tescoma ho prodává pod názvem ‚palička plochá Presto‘.

ŠŤAVNATOST


+ Obal z olivového oleje a ochucené strouhanky zabrání vysušení masa.
+ Díky této úpravě do něj ani nemusíte dávat žádnou náplň. Stačí ho jen zavinout a zajistit párátkem podle našeho návodu. Klasická úprava v takovém případě velí involtini napíchat po čtyřech vedle sebe na dvě špejle a oddělit je vždy čerstvým bobkovým listem.
+ Tyto speciální špízy pak můžete péct v troubě, jak je dále uvedeno v receptu, nebo je lze i grilovat nebo opékat na troše olivového oleje na nepřilnavé pánvi.

BALENÍ


+ Jak je zabalit? Fotka je nejvýmluvnější, pouhými slovy nelze postup dokonale vyjádřit.
+ Na plátek masa dejte náplň a pak delší strany přehněte mírně do středu (nic pak nebude vytékat).
+ Potom začněte z kratší strany rolovat postupně směrem od sebe. Nakonec zajistěte párátkem, jehož prostřednictvím do celé kompozice umně vetkněte olivu. Nádhera!
+ Jestli vám involtini zachutnají, začněte experimentovat s náplněmi. Ale jemně, chuť masa je důležitá.


4x recept na masový závitek:


Vyšlo v časopise Apetit.
REKLAMA

Přidat komentář