Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italské závitky zvané involtini
Masové závitky involtini
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Italské závitky zvané involtini

4.3/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2231 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 161 g
Tuky 98 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.

Suroviny

lze nahradit telecím (libové), či roštěnkou, či zadním, na tenké plátky
rozmixovaný
strouhaný
česnek 2 stroužky
2 hrsti
sladkolistá petrželka
sůl
olivový olej
panenský
sušená
na nudličky
bez pecky

Postup

1

Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.

2

Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.

3

Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.

4

Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín