Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.
Suroviny
Postup
Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.
Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.
Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Novoroční menu: 4 jídla, s kterými začít nový rok(4 recepty )