0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italské závitky zvané involtini

Italské závitky zvané involtini

4.3 / 5. Počet hodnocení: 36
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1430 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 8 g
Tuky 89 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.

Suroviny

lze nahradit telecím (libové), či roštěnkou, či zadním, na tenké plátky
300 g
toastový chléb rozmixovaný
strouhaný
česnek 2 stroužky
2 hrsti
sladkolistá petrželka
sůl
olivový olej
panenský
sušená
na nudličky
olivy černé 50 g
bez pecky

Postup

1

Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.

2

Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.

3

Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.

4

Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.

Související články

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč