Italské závitky zvané involtini

Italské závitky zvané involtini

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (34)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1430 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 8 g
Tuky 89 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.

Suroviny

hovězí maso 400 g
lze nahradit telecím (libové), či roštěnkou, či zadním, na tenké plátky
300 g
toastový chléb rozmixovaný
parmazán 100 g
strouhaný
česnek 2 stroužky
2 hrsti
sladkolistá petrželka
sůl
olivový olej
panenský
šunka 50 g
sušená
mozzarella 100 g
na nudličky
olivy černé 50 g
bez pecky
1 Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.

2 Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
 
3 Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.

4 Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit