Velmi elegantní variace na téma krocana s kaštanovou nádivkou (na Vánoce je oblíbený nejen v USA, ale i ve Francii, Anglii a Maďarsku)! Jemné krůtí maso získá na šťavnatosti a kaštanová nádivka báječně doladí celkovou chuť.
Suroviny
krůtí prsa
8
plátků
asi 1 cm silné
anglická slanina
8
plátků
olivový olej
4
PL
sůl
pepř
Na nádivku
mleté drůbeží maso
250
g
nebo šunková klobása, najemno
kaštany
200
g
vařené, sekané
toustový chléb
3
plátky
namočený v mléce
vejce
2
ks
ušlehaná vidličkou
cibule
1
ks
najemno
máslo
2
PL
rozpuštěné
koňak
2
PL
petrželka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.
2
Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3
Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty z jedlých kaštanů(10 receptů )
Komentáře