Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9537 kcal
Bílkoviny 511 g
Cukr 321 g
Tuky 666 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Velmi elegantní variace na téma krocana s kaštanovou nádivkou (na Vánoce je oblíbený nejen v USA, ale i ve Francii, Anglii a Maďarsku)! Jemné krůtí maso získá na šťavnatosti a kaštanová nádivka báječně doladí celkovou chuť.

Suroviny

krůtí prsa 8 plátků
asi 1 cm silné
anglická slanina 8 plátků
lze nahradit pršutem
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
Na nádivku
mleté drůbeží maso 250 g
lze nahradit šunkovou klobásou, zbavené střívka a jemně nakrájenou
jedlé kaštany 200 g
vařené, sekané
toustový chléb 3 plátky
trochu namočený v mléce
vejce 1 ks
ušlehaná vidličkou
cibule 1 ks
najemno nasekaná
máslo 2 PL
rozpuštěné
koňak 2 PL
petrželka
sůl
na dochucení
1. Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.

2. Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3. Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.

Obchod Apetit