Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9688 kcal
Bílkoviny 523 g
Sacharidy 321 g
Tuky 677 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi elegantní variace na téma krocana s kaštanovou nádivkou (na Vánoce je oblíbený nejen v USA, ale i ve Francii, Anglii a Maďarsku)! Jemné krůtí maso získá na šťavnatosti a kaštanová nádivka báječně doladí celkovou chuť.

Suroviny

krůtí prsa 8 plátků
asi 1 cm silné
anglická slanina 8 plátků
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
Na nádivku
mleté drůbeží maso 250 g
nebo šunková klobása, najemno
jedlé kaštany 200 g
vařené, sekané
toustový chléb 3 plátky
namočený v mléce
vejce 2 ks
ušlehaná vidličkou
cibule 1 ks
najemno
máslo 2 PL
rozpuštěné
koňak 2 PL
petrželka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.

2 Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3 Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.77

Obchod Apetit